A început „maratonul vaccinării” la Timișoara, care va dura 3 zile și 3 nopți. Oricine se poate imuniza cu Pfizer fără programare

[ad_1]

La Timișoara a început vineri după-amiază un adevărat maraton al vaccinării. Vor fi 3 zile și 3 nopți în care se pot imuniza peste 10.000 de oameni. Oricine a împlinit 16 ani poate fi imunizat doar cu buletinul, fără să aibă nevoie de programare. 

Vaccinarea se va face cu vaccinul Pfizer, iar rapelul se va asigura printr-un maraton identic, la 21 de zile de la prima doză. Se pot vaccina persoanele care au împlinit 16 ani, dar pentru minori este necesar un acord scris al unuia dintre părinţi sau tutore legal.

Zeci de oameni s-au strâns la coadă pentru vaccinare

Zeci de oameni s-au strâns încă de la ora 15 în fața centrului temporar de vaccinare pentru Maratonul Vaccinării, care a început la ora 16, potrivit imaginilor surprinse de publicația locală tion.ro.

Sunt două căi de acces, una pentru persoanele programate și una pentru cei care vor să se vaccineze, dar nu au programări.

La intrare se face triajul epidemiologic, apoi oamenii merg la cadrele medicale care îi vaccinează. Primesc buletinul de vaccinare, după care, timp de 15 minute, stau într-o zonă de supraveghere.

„Avem 30 de fluxuri, așteptăm oamenii să vină și suntem non-stop aici. Au venit extrem de mulți oameni, mult mai devreme, nu ne așteptam. Pe platformă am avut cam 1.000 de programări. Avem peste 13.000 de doze de vaccin disponibile în aceste zile și îi așteptăm pe toți cei ce doresc să se imunizeze”, a spus coordonatoarea centrului de vaccinare, Georgiana Bobouțeanu, pentru sursa citată. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

10.000 de persoane se pot vaccina la orice oră, până luni

Maratonul Vaccinării a început vineri după-amiaza la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unde au fost organizate 30 unde fluxuri la care se pot vaccina 10.000 de persoane cu serul Pfizer, până luni, la ora 8.00. Cei care vor să se vaccineze se pot prezenta direct, fără programare, doar pe baza cărţii de identitate.

Imunizarea este asigurată pe toată această perioadă, adică de  vineri, 23 aprilie și până luni dimineața de sute de voluntari, medici şi asistenţi din spitalele timişorene, alături de studenţi medicinişti, pentru ca oraşul să revină la normalitate.

„Ca medici în secţii de Terapie Intensivă, suntem ca nişte medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieţi. Dar acum, faţă de anul trecut pe vremea aceasta, avem puterea de a ieşi împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea este gratuită, e eficientă, e sigură şi îi îndemn cu toată căldura pe toţi timişorenii care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată pe platforma RoVaccinare şi să vină la maratonul vaccinării. Salutăm gestul de solidaritate al Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş, care a pus la dispoziţie gratuit complexul CRAFT, cu toate facilităţile, asigurând astfel o locaţie excepţională pentru desfăşurarea maratonului vaccinării”, a declarat şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, Dorel Săndesc.

Comunitatea medicală şi cea locală îşi doreşte ca prin această campanie de vaccinare în masă, Timişoara să poată deveni primul oraş liber de COVID-19.

Editor : Alexandra Andronie

[ad_2]

Citește mai mult..