Președintele Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre

[ad_1]

Preşedintele României Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj adresat militarilor de Ziua Forţelor Terestre. Iohannis a precizat că militarii din cadrul Forţelor Terestre, prin competenţa, disciplina şi spiritul de sacrificiu, contribuie la creşterea prestigiului armatei României. Acesta îi îndeamnă în continuare pe militari să dea dovadă de dăruire profesională şi patriotism.


In articol:


Klaus Iohannis le-a transmis militarilor români că imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat li se datorează şi lor, demonstrând o pregătire foarte bună şi eficienţă operaţională în cadrul structurilor NATO. 

Acesta este mesajul integral al Președintelui României adresat militarilor de Ziua Forțelor Terestre

”Ca în fiecare an, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, sărbătorim Ziua Forţelor Terestre, una dintre componentele cele mai importante ale Armatei României, care, cu dăruire, îndrăzneală şi profesionalism, îndeplineşte misiuni deosebit de complexe.

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, militarii Forţelor Terestre au participat la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în timpul stării de urgenţă şi, ulterior, a celei de alertă, contribuind
la buna gestionare a unei situaţii extrem de dificile.

În perioada următoare, Forţele Terestre trebuie să acţioneze pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare consistente, dar şi pentru o cât mai temeinică instruire individuală şi colectivă, inclusiv în cooperare cu aliaţii noştri.

Toate acestea vor contribui semnificativ la continuarea eforturilor pentru consolidarea rolului strategic al României în cadrul NATO şi UE.

Datorită nivelului înalt de pregătire a militarilor români, ţara noastră este astăzi un aliat capabil să contribuie activ la securitatea şi menţinerea păcii în regiune şi în Europa, ceea ce consolidează profilul României de partener de încredere în rândul comunităţii internaţionale.

Citeste si: Liber la vaccinare pentru toți adulții, în luna iunie. Țara care a făcut anunțul

Președintele le-a urat militarilor și personalului civil din Forțele Terestre multă sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor

Dragi militari din Forţele Terestre, competenţa, disciplina şi spiritul dumneavoastră de sacrificiu contribuie la creşterea prestigiului armatei României.

Vă îndemn să daţi în continuare exemplu de dăruire profesională şi patriotism. Imaginea internaţională pozitivă a României în mediul aliat se datorează şi dumneavoastră, militarilor din Forţele Terestre, care aţi demonstrat o pregătire foarte bună, capacitate de integrare rapidă şi eficienţă operaţională în cadrul structurilor NATO.

La acest moment aniversar, urez multă sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor tuturor militarilor şi personalului civil din Forţele Terestre, aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor.

La mulţi ani!”, a transmis Președintele României Klaus Iohannis.

Citeste si: Restricțiile anti-COVID se vor prelungi. Ce anunță Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei


[ad_2]

Citește mai mult..