Ședință pentru prelungirea restricțiilor în Capitală. Alin Stoica: „Vor fi şi excepţii, vinerea aceasta şi următoarea programul magazinelor este până la ora 20:00”


Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că mâine, 24 aprilie 2021, va avea loc o şedinţă online a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă pentru a prelungi măsurile luate în Bucureşti. Acestea expiră în noaptea de 24 aprilie. Stoica a precizat că vinerea aceasta şi vinerea următoare, 30 aprilie, programul magazinelor va fi până la ora 20.00.


In articol:


Prefectul Capitalei a anunțat noi măsuri care se vor lua în Capitală. El a mărturisit că vor fi excepţii cum ar fi vinerea aceasta şi vinerea următoare, 30 aprilie, programul magazinelor va fi până la ora 20.00, nu până la 18.00. În noaptea de Paşte şi de Ramazan circulaţia persoanelor va fi permisă între orele 20.00

şi 05.00. Oficialul a declarat că operatorii economici preconizează că va fi o încărcare suplimentară a magazinelor în perioada Floriilor dar şi între 27 şi 29 aprilie, înainte de sărbătorile de Paşte. „O să fie cu siguranţă o aglomerare în magazine şi atunci vom avea şi noi o atenţie sporită să îi ajutăm în sensul în care o să meargă pe acolo patrule şi să mai atragă atenţia clienţilor să păstreze distanţarea, dacă e să stea la coadă în afara magazinului ca să nu apară probleme”, a explicat Stoica.

Citeste si: Guvernul a demis azi 103 prefecți și subprefecți. Cine îi ia locul lui Traian Berbeceanu la București

„Se menţin măsurile care sunt în vigoare, cu excepţia următoare – vinerea următoare va fi ca şi vinerea aceasta programul magazinelor şi în general al operatorilor economici până la ora 20.00 şi în noaptea de Înviere este permisă circulaţia pe toată noaptea între ora 20.00
– 05.00. La fel face excepţia noaptea de Ramazan care este peste o săptămână după Paşte. În rest, măsurile sunt ca şi până acum. Circulaţia în această vineri a rămas tot până la ora 20.00, dar am dat deja dispoziţie către Poliţie să permită circulaţia persoanelor fără niciun fel de probleme până la ora 21.00, pentru a se retrage acasă. Nu vor fi probleme”,
a spus Alin Stoica vineri, pentru News.ro.

Alin Stoica a vorbit și despre aglomerarea bucureștenilor în mijloacele de transport

Stoica a anunțat noile măsuri STB în mijloacele de transport în comun şi anume un număr de 500 de mijloace de transport în comun din total parc au pus la punct un sistem de monitorizare de la distanţa astfel încât să poată fi suplimentat şi numărul de maşini aflate în circulaţie. Prefectul Bucureștiului afirmă că a cerut de la STB o statistică referitoare la vârfurile de aglomerare în mijloacele de transport.

Citeste si: Capitala, în pericol de carantinare. Rata de incidență a ajuns la 6,22 la mie. Ce noi măsuri se anunță la Prefectura București

Alin Stoica – noi declarații.[Sursa foto: Facebook]

„O să fie probabil o mică diferenţă la modalitatea de organizare a urcatului şi coborâtului din mijloacele de transport în comun. La cererea STB au configurat altfel traseul, nu doar urcatul prin faţă şi coborâtul prin spate, dar aceasta e mai degrabă o chestiune tehnică.
Şi-au pus la punct o monitorizare în timp real, dar nu pe toate maşinile, înţeleg că pe vreo 500 din total parc şi-au pus la punct un sistem de monitorizare de la distanţă în aşa fel încât să poată să suplimenteze numărul de maşini aflate în circulaţie şi acum au şi experienţă pentru au văzut cum se comportă lumea, ştiu care sunt vârfurile de încărcare. Le-am cerut şi eu o statistică pe partea aceasta. Se încarcă altfel, atipic faţă de obicei, între orele 19.00 şi 20.00, vinerea de exemplu, şi atunci au suplimentat în perioada respectivă. Şi am mai văzut o încărcare suplimentară pe traseele dinspre Ilfov spre Bucureşti. Le-am cerut o analiză şi în funcţie de aceasta vedem dacă putem face ceva”,
a completat prefectul Capitalei.

Citeste si: Carantină prelungită în București. Noi măsuri restrictive vor fi anunțate duminică

Alin Stoica a adăugat: „Cu magazinele am înţeles că a mers destul de bine în sensul că comercianţii au respectat în general regulile. Mai avem unele situaţii şi ei preconizează că va fi o încărcare suplimentară destul de evidentă în perioada aceasta de Florii şi apoi pe 27, 28, 29 aprilie, înainte de Paşte. O să fie cu siguranţă o aglomerare în magazine şi atunci vom avea şi noi o atenţie sporită să îi ajutăm în sensul în care o să meargă pe acolo patrule şi să mai atragă atenţia clienţilor să păstreze distanţarea, dacă e să stea la coadă în afara magazinului ca să nu apară probleme”.

Oficialul a transmis faptul că de sărbători oamenii petrec mai mult timp în magazine, așa că este necesar ca programul să fie prelungit. „De fapt numărul de clienţi nu este mai mare decât de obicei. Din ce înţeleg eu, numărul de clienţi este acelaşi numai că ei petrec mai mult timp în magazin, pentru că şi cumpără mai multe produse şi aleg alt tip de produse. De exemplu cadouri şi atunci pentru cadouri stai mai mult. Aglomerarea din această cauză apare, apare pentru că stau mai mult în magazin şi atunci sunt mai mulţi oameni în acelaşi timp în magazin, pentru că nu pleacă, rămân de exemplu o oră. În perioada aceasta de o oră vin mai mulţi clienţi, mă rog vin aceeaşi clienţi care veneau în acea perioadă de o oră numai că nu ies. Atunci da, în magazin vor fi mai mulţi la un moment dat. Dar fluxul este acelaşi”, a concluzionat Stoica.

Pe 8 aprilie 2021, Guvernul a aprobat hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile. Hotărârea a intrat în vigoare pe 13 aprilie și a început aplicarea noil măsuri împotriva răspândirii CORONAVIRUS.

Citeste si: Anunț oficial despre restricțiile din București: „Avem şedinţă pentru…” Ce se va întâmpla la finalul acestei săptămâni?

Prin urmare, este prelungită circulaţia în perioada 1 mai- 2 mai, în intervalul orar 20.00- 05.00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00.

Şi în perioada 8 mai- 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00- 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.