Noua tulpină de coronavirus din Tanzania îi sperie pe medici. Are un număr record de mutații și…

[ad_1]

Oamenii de știință studiază o nouă tulpină a SARS-CoV-2, care a suferit un număr record de mutații. Țara în care a apărut noua mutațieeste Tanzania.


In articol:


Oamenii de știință investighează o nouă tulpină a coronavirusului, provenită din Tanzania, care a dobândit 34 de mutații, devenind varianta cu cea mai mare diversitate genetică detectată până în prezent.

Citeste si: O femeie s-a trezit cu “față de elefant” după ce și-a făcut vaccinul anti-COVID

Se crede că această tulpină provine din unul dintre cele mai sărace teritorii ale Africii. A fost identificată la trei persoane care au zburat din Tanzania în Angola la jumătatea lunii februarie. De atunci, nu au mai fost identificate cazuri de către autoritățile sanitare.

Tulpina a fost etichetată ca o variantă de interes datorită „constelației sale de mutații”, dintre care unele apar și în variantele din Marea Britanie, Africa de Sud și Manaus.

Noua tulpină din Tanzania, o mare necunoscută

Din cauza „epidemiei în mare măsură nedocumentate” din Tanzania, care are „puține măsuri de sănătate publică în vigoare”, autorii cercetării și-au exprimat îngrijorarea că varianta s-ar fi putut răspândi dincolo de cei trei călători identificați.

Citeste si: Bilanț coronavirus azi, 24 aprilie. Număr mare de decese- mai mulți tineri printre victime

„Avem încă foarte puține informații despre Tanzania- singurele informații pe care le obținem sunt atunci când un virus este secvențiat în altă parte a lumii de la cineva care a călătorit recent din Tanzania”, a declarat dr. Richard Lessells, unul dintre autorii lucrării, pentru The Independent.

„Acesta este un număr foarte mic de secvențieri.

Prin urmare, nu avem nicio idee cât de răspândită a fost sau este această variantă în Tanzania”, a precizat cercetătorul.

Noile tulpini de coronavirus, mai greu de recunoscut de către anticorpi

Tulpina tanzaniană poartă 14 mutații în proteina spike- partea virusului responsabilă de intrarea în celulele umane.

Prin mutații succesive, structura proteinei spike s-a modificat pentru a-i facilita legarea și penetrarea celulelor umane, așa cum reiese din analiza tulpinii din Marea Britanie.

În unele cazuri, cum este exemplul tulpinii din Africa de Sud, aceasta a suferit mutații pentru a deveni mai greu de recunoscut de către anticorpii umani care, în mod normal, s-ar atașa la proteina spike a virusului și i-ar bloca intrarea.

Acest tip de mutație permite noului coronavirus să păcălească prima linie de apărare imunologică la persoanele care au fost vaccinate sau infectate anterior, permițând virusului să circule în continuare.

[ad_2]

Citește mai mult..