Pfizer pregătește pastila cu care te poți vindeca acasă de COVID-19



Gigantul farmaceutic Pfizer experimentează o pastilă cu care te poți vindeca rapid de COVID-19, chiar dacă nu ai fost vaccinat. Are un efect inhibator asupra SARS_COV-2 și împiedică coronavirusul să pătrundă în celulele umane, după modelul Tamiflu de la virusul gripal.


In articol:


În două centre ale Pfizer din SUA și Belgia se desfășoară în prezent un experiment remarcabil, care poate duce, alături de vaccinuri, la învingerea pandemiei. Până la 60 de voluntari, adulți cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani care duc o viață sănătoasă primesc prima pastilă special concepută pentru a opri SARS-CoV-2.

Citeste si: Veste bună despre vaccinul Johnson & Johnson

Un posibil tratament la COVID-19 până la finalul anului

Dacă studiul clinic va avea succes este posibil ca un remediu la domiciliu pentru Covid-19 să devină disponibil către finalul acestui an. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat săptămâna trecută formarea unui Grup pentru Medicamente Antivirale în Marea Britanie care să investească în astfel de produse.

Molecula testată este un antiviral personalizat cu numele de cod PF07321332, potrivit Yahoo News. Medicamentul, clasificat ca „inhibitor de proteine”, a fost conceput pentru a ataca „coloana vertebrală” a virusului SARS-Cov-2 și pentru a opri replicarea acestuia în nas, gât și plămâni.

Inhibitorii au fost cei care au stat la baza stopării răspândirii HIV în Marea Britanie și în întreaga lume. Acum, cercetătorii speră că ar putea fi pe punctul de a face o descoperire similară care să pună capăt pandemiei.

Citeste si: Noua tulpină de coronavirus din Tanzania îi sperie pe medici. Are un număr record de mutații și…

Un tratament antiviral similar lui Tamiflu

„Dacă au ajuns în această etapă, înseamnă că au motive să fie optimiști”, a spus Penny Ward, profesor invitat în medicină farmaceutică la King’s College din Londra și pionier în dezvoltarea Tamiflu, un antiviral care combate gripa sezonieră.

„Întrebarea este legată de modul în care va fi tolerat medicamentul… Altfel, totul va merge strună”, a precizat Ward.

Pilula antivirală a fost dezvoltată de la zero în timpul pandemiei actuale, a declarat Dafydd Owen, directorul de chimie medicală de la Pfizer, la un simpozion privat al Diviziei de chimie a medicamentelor, luna trecută.

Primele șapte miligrame ale compusului- nu mai mult decât o picătură de ploaie- au fost realizate la sfârșitul lunii iulie.

Până la sfârșitul lunii octombrie au fost produs 100 de grame din medicament, iar două săptămâni mai târziu, un kilogram. A fost nevoie de 210 cercetători pentru a dezvolta inhibitorul, a spus Owen.

Citeste si: Ce vedete din România au avut COVID-19. Din păcate, temutul virus a luat de lângă noi câțiva artiști de renume

Pfizer păstrează secretul despre detaliile testelor de laborator pe care le-a finalizat, dar spune că noul medicament a demonstrat „o activitate antivirală in vitro puternică împotriva SARS-CoV-2”, precum și o activitate împotriva altor

coronavirusuri, generând posibilitatea vindecării răcelii obișnuite, dar și a afecțiunilor viitoare ale pandemiei.



Citește mai mult..