Gala Premiilor Oscar 2021. Tot ce trebuie să ştiți despre ceremonia de anul acesta
[ad_1]
Starurile se pregătesc pentru a-93-a gală a Premiilor Oscar, care va avea loc anul acesta pe 25 aprilie, în Los Angeles. Vor fi, de asemenea, şi două locaţii internaţionale, una în Marea Britanie, pentru toţi nominalizaţii de origine britanică, şi cea de-a doua, în Paris. Pentru ediţia de anul acesta, Academia Americană de Film a organizat o gală cu participare limitată, la care vor lua parte aproximativ 170 de persoane, scrie Mediafax.
Starurile se pregătesc pentru a-93-a gală a Premiilor Oscar, care va avea loc anul acesta pe 25 aprilie, cu două luni mai târziu faţă de când era programată.
Spre deosebire de ceremoniile Globurilor de Aur, premiilor Bafta şi Emmy, organizatorii Oscarurilor i-au invitat pe nominalizaţi să participe şi în persoană la eveniment, la una din locaţiile de desfăşurare.
Cum se va desfăşura Gala Premiilor Oscar în 2021
Anul acesta, ceremonia de decernare a premiilor Oscar va fi transmisă live din două locaţii, ambele în Los Angeles: Dolby Theatre şi Union Station. Vor fi, de asemenea, şi două locaţii internaţionale, una în Marea Britanie, pentru toţi nominalizaţii de origine britanică, şi cea de-a doua, în Paris.
Toţi nominalizaţii au fost rugaţi să evite apariţiile online, via Zoom.
Pentru ediţia de anul acesta, Academia Americană de Film a organizat o gală cu participare limitată, la care vor lua parte aproximativ 170 de persoane, printre care cei nominalizaţi, însoţitorii şi prezentatorii evenimentului.
Din cauza pandemiei, organizatorii galei s-au văzut nevoiţi să renunţe la biletele speciale pentru membrii Academiei şi la alte evenimente precum micul dejun cu nominalizaţii la Oscar, care avea loc cu o săptămână înainte de gală, cât şi la petrecerea organizată după ceremonie.
Care sunt nominalizaţii anului 2021
Iată ce spune Irina Margareta Nistor despre posibilii câştigători ai premiilor: „După câte cunosc eu, din păcate tot Nomadland o să câştige şi pe la toate secţiunile o să fie aşa. Mai degrabă un Oscar de documentar pentru că şi Nomadland-ul ăsta e ca un documentar. În egală măsură Antony Hopkins – filmul lui este tot un documentar – ca să vadă ce ar putea să i se întâmple la bătrăneţe”.
Anul acesta a adus multe suprize şi în cinematografia românească. Pentru prima dată în România, producţia ”Colectiv” se bucură nu de una, ci de două nominalizări, la categoriile ”cel mai bun documentar” şi ”cel mai bun film străin”.
Oscar 2021 – Cel mai bun film
Oscar 2021 – Cel mai bun actor
-
Chadwick Boseman – „Ma Rainey’s Black Bottom”
-
Anthony Hopkins – „The Father”
-
Riz Ahmed – „Sound of Metal”
-
Gary Oldman – „Mank”
-
Steven Yeun – „Minari”
Oscar 2021 – Cea mai bună actriţă
-
Carey Mulligan – „Promising Young Woman”
-
Frances McDormand – „Nomadland”
-
Vanessa Kirby – „Pieces of a Woman”
-
Viola Davis – „Ma Rainey’s Black Bottom”
-
Andra Day – „The United States vs. Billie Holiday”
Oscar 2021 – Cel mai bun regizor
-
Chloe Zhao – „Nomadland”
-
David Fincher – „Mank”
-
Emerald Fennell – „Promising Young Woman”
-
Lee Isaac Chung – „Minari”
-
Thomas Vinterberg – „Another Round”
Oscar 2021 – Cel mai bun actor în rol secundar
-
Daniel Kaluuya – „Judas and the Black Messiah”
-
Sacha Baron Cohen – „The Trial of the Chicago 7”
-
Leslie Odom Jr. – „One Night in Miami”
-
Paul Raci – „Sound of Metal”
-
LaKeith Stanfield – „Judas and the Black Messiah”
Oscar 2021 – Cea mai bună actriţă în rol secundar
-
Olivia Colman – „The Father”
-
Amanda Seyfried – „Mank”
-
Glenn Close – „Hillbilly Elegy”
-
Youn Yuh-jung – „Minari”
-
Maria Bakalova – „Borat Subsequent Moviefilm”
Oscar 2021 – Cel mai bun scenariu original
Oscar 2021 – Cel mai bun scenariu adaptat
Oscar 2021 – Cel mai bun film de animaţie
Oscar 2021 – Cel mai bun documentar
-
„Collective”
-
„Crip Camp”
-
„The Mole Agent”
-
„My Octopus Teacher”
-
„Time”
Oscar 2021 – Cel mai bun film străin
-
„Another Round” (Denmark)
-
„Better Days” (Hong Kong)
-
„Collective” (Romania)
-
„The Man Who Sold His Skin” (Tunisia)
-
„Quo Vadis, Aida?” (Bosnia and Herzegovina)
Oscar 2021 – Cel mai bun cântec original
-
„Husavik (My Hometown),” „Eurovision Song Contest”
-
„Fight for You” – „Judas and the Black Messiah”
-
„Hear My Voice” – „The Trial of the Chicago 7”
-
„Io Si (Seen)” -„The Life Ahead”
-
„Speak Now” – „One Night in Miami”
Care au fost marii câştigători ai ediţiei din 2020
În 2020, filmul sud-coreean ”Parasite” a fost considerat surpriza anului şi a făcut istorie după ce a câştigat patru trofee, devenind prima producţie de origine străină care s-a impus la cea mai importantă categorie a ceremoniei, ”cel mai bun film”.
Creatorul filmului ”Parasite”, Bong Joon-ho, a câştigat atunci şi premiul pentru cel mai bun regizor, învingându-l pe Sam Mendes, regizorul lungmetrajului ”1917”. ”Parasite” a câştigat şi premiile pentru ”cel mai bun lungmetraj internaţional” şi ”cel mai bun scenariu original”.
Anul 2020 a fost şi anul în care actorul Joaquin Pheonix a câştigat premiul pentru ”cel mai bun actor în rol principal”, în filmul ”Joker”, după trei nominalizări la Oscar. Şi Renee Zellweger a câştigat premiul pentru ”cea mai bună actriţă în rol principal”, datorită rolului său din filmul “Judy”, în care a interpretat-o pe legendara Judy Garland.
Anul 2020 a fost şi anul în care Brad Pitt a câştigat primul său Oscar pentru interpretare, datorită filmului ”Once upon a Time… in Hollywood”. Brad Pitt mai are un Oscar în palmares, în calitate de producător al filmului ”12 Years a Slave”.
Editor : Liviu Cojan
[ad_2]
Citește mai mult..