Maratonul vaccinării la București, la începutul lunii mai

[ad_1]

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că în prima jumătate a lunii mai va avea loc în Bucureşti un maraton al vaccinării similar celui organizat zilele acestea la Timişoara.


In articol:


Medicul Valeriu Gheorghiţă a declarat că evenimente similare celui de la Timişoara, unde zilele acestea are loc un maraton al vaccinării, vor fi organizate şi în alte oraşe. Șeful campaniei de vaccinare spune că a discutat deja cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din România, care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului

medical şi a corpului academic.

Citeste si: Veste bună. Aproape 80.000 de doze de vaccin Moderna ajung azi în România

Când are loc maratonul vaccinării la București

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, un astfel de maraton a fost deja programat, de altfel, pentru prima jumătate a lunii viitoare, în Capitală.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti.
Foarte probabil, locaţiile vor fi două: la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Trebuie să combinăm acest eveniment medical cu unul social şi cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seară la Antena 3.

Până sâmbătă seară, la ora 20:00, fuseseră vaccinate aproape 3.200 de persoane, în cadrul maratonului de la Timişoara, potrivit News.ro.

Citeste si: Pfizer pregătește pastila cu care te poți vindeca acasă de COVID-19

Noi doze Moderna ajung în România

Veste bună pentru românii care vor să se vaccineze. Aproape 80.000 de doze Moderna ajung duminică în România, după cum a anunțat Ministerul Sănătății.

Conform autorităților sanitare, duminică, 25 aprilie, sosește în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 76.800 de doze. Cele mai multe doze vor fi distribuite în București -36.000

doze; Brașov- 14.400 doze și Timișoara, 12.000 doze.

Citeste si:  Pfizer pregătește pastila cu care te poți vindeca acasă de COVID-19

De asemenea, la Centrul Regional de Depozitare Craiova vor fi distribuite 4.800 doze, iar la Cluj, 9600 doze.

Cele 36.000 de doze care vor sosi la Centrul Național de Stocare București, vor rămâne în depozitul central de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pentru a fi distribuite, conform solicitărilor, Centrelor Regionale de Depozitare Constanța și Iași la o dată ulterioară.

[ad_2]

Citește mai mult..