Asta arată şi faptul că echipamentele grele rămân pe teren



Anunţul Rusiei privind retragerea trupelor din jurul Ucrainei arată şi faptul că echipamentele grele rămân pe teren şi ar putea să fie folosite „într-o ediţie a doua sau mai multe ale acestui eveniment”, avertizează ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

„Anunţul pe care l-a făcut Federaţia Rusă arată şi faptul că echipamentele grele rămân pe teren, ceea ce reprezintă în continuare un semn de îngrijorare, pe de o parte pentru că asta înseamnă că ele ar putea să fie folosite şi într-o ediţie a doua sau mai multe ale acestui eveniment care a avut loc în regiunea Mării Negre. În al doilea rând, arată faptul că aceste echipamente nu rămân singure, evident. Asta înseamnă că în orice ipoteză, chiar şi dacă această retragere are loc, ea nu va fi una totală”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu duminică seară la Antena 3, potrivit Agerpres.

În acest sens, el a amintit ceea ce a spus, vineri, la Bucureşti, omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, anume că „rămân în continuare acele interdicţii, pe care Federaţia Rusă le-a introdus cu privire la navigaţia maritimă în anumite sectoare ale Mării Negre, la care se adaugă şi interdicţia aeriană în anumite sectoare ale Mării Negre”.

Totodată, Aurescu a vorbit despre discuţiile pe care le-a avut în cadrul întâlnirii de vineri cu omologii săi turc, respectiv polonez.

„Există elemente de îngrijorare care justifică această abordare a noastră, inclusiv în cadrul acestei trilaterale, iar faptul că am avut acest eveniment la Bucureşti arată seriozitate cu care ne aplecăm asupra evoluţiilor regionale”, a arătat Aurescu.

Citește și: Ministrul Aurescu dă replica Ambasadei Rusiei, care atacă implicarea României în strategia NATO pentru Ucraina: „România este NATO”

Editor : B.P.



Citește mai mult..