PNRR nu a fost respins. România nu a depăşit niciun termen



România nu a depăşit niciun termen, iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a fost respins, a spus luni vicepremierul Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

El a adăugat că liderii coaliţiei continuă să discute care sunt soluţiile cele mai bune pentru fiecare componentă.

„Să vedem care sunt acele proiecte mature cu care se poate merge în faţa Comisiei la discuţiile pe care ministrul Ghinea le va purta în săptămânile următoare. Şi undeva la 30-31 mai trebuie să fie gata acest document, aşa cum a recomandat Comisia nu numai României, tuturor statelor membre, spunând că data de 30 aprilie este o dată orientativă”, a spus președintele UDMR.

„Ceea ce am discutat (cu preşedintele Iohannis- n.r.) a fost o discuţie absolut deschisă, corectă şi fără supărări, fiindcă aici nu avea nici Ghinea, nici altcineva nicio altă posibilitate de a discuta decât ceea ce a primit de la ministerele de linie. Şi România nu a depăşit niciun termen, nu a fost respins planul şi nu există în acest moment nicio întârziere în ceea ce priveşte relaţia noastră cu Comisia Europeană. Deci nu există niciun reproş şi nicio supărare în coaliţie legat de discuţiile de până astăzi”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, trebuie să fie aduse proiecte foarte bine descrise, mature, „pentru că nici ministrul Ghinea nu poate merge fără arme în faţa Comisiei”.

„Arme primeşte de la miniştri. Nu întârzie România şi nu există nicio problemă din acest punct de vedere. Trebuie folosite toate posibilităţile financiare şi nu există nicio întârziere. Chiar Comisia a sugerat statelor membre să continue discuţia şi pregătirile cu planurile naţionale şi este timp pana in 31 mai. Deci nu suntem în întârziere. După 31 mai vom fi în întârziere. Nici ratificările n-au fost făcute în majoritatea statelor membre, e o procedură foarte lungă până putem afirma că suntem în întârziere. În coaliţie am aşezat totul pe un făgaş normal şi vom continua discuţiile şi zilele următoare”, a adăugat Kelemen Hunor.

Editor : Monica Bonea



Citește mai mult..