Prefectul Capitalei anunță că rata de infectare cu COVID-19 a scăzut în Bucureşti. Ce restricții vor fi eliminate?


Autoritățile au transmis că rata de infectare cu Coronavirus a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în Bucureşti, astfel prefectul Capitalei Alin Stoica susține că va întruni o şedinţă pentru ridicarea măsurilor de restricție.


In articol:


Alin Stoica menționează că, DSP a anunţat o rată de infectare de 3,46 la mie, astfel acesta a convocat o ședință cu reprezentanții Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar în cazul în care și autorităţile sanitare vor fi de acord cu eliminarea restricțtiilor, această decizie va fi aplicată, a afirmat ministrul la un post Tv.

Rata de incidență a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori în Capitală, astfel autoritățile vor elimina unele restricții

Potrivit autorităților, noile măsuri ar putea fi aplicate chiar din această noapte, de la ora 0:00.

Astfel, cei care locuiesc în București vor putea intra în case până la ora 22:00 în loc de ora 20:00 cum era până la această dată. De asemenea, la sfârșitul săptămânii, magazinele vor avea şi în weekend acelaşi program pe care îl vor avea în timpul săptămânii.

Prefectul Capitalei anunță că rata de infectare cu COVID-19 a scăzut în Bucureşti. Ce restricții vor fi eliminate?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Țara îngenuncheată de virusul ucigaș. Un nou record mondial a fost stabilit azi de India (VIDEO)

Important de menționat este că, cinematografele şi restaurantele vor râmâne cu același program, a declarat Alin Stoica, deoarece în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie.

Sălile de sport, însă se pot redeschide, conform prefectului capitalei.

Citeste si: Veste bună pentru românii care vor să se vaccineze cu Pfizer. Cea mai mare tranșă de doze ajunge luni în țară

 



Citește mai mult..