Cum au apărut pe teren jucătorii lui Leeds. Unul dintre tricouri va fi expus la Muzeul Naţional al Fotbalului

[ad_1]

  • Liga 1: HermannstadtGaz Metan Mediaș, marți, 16:30, Digi Sport 1

  • UCL: Real MadridChelsea, marți, 22:00, Digi Sport 1

Leeds, împotriva Super Ligii

Fotbaliştii de la Leeds United au ieşit la încălzire înaintea partidei de pe 19 aprilie echipaţi în tricouri pe care era implicat sloganul „Earn It” (Meritaţi-l), sub logo-ul Ligii Campionilor, cu referire la faptul că proiectul Super Ligii prevedea 15 locuri permanente pentru cluburile fondatoare, care ar fi fost calificate în mod automat în fiecare an.

Mesajul „Fotbalul este pentru fani” a fost, de asemenea, imprimat pe spatele tricourilor purtate de jucătorii lui Leeds înaintea meciului cu Liverpool, unul dintre cele 12 cluburi iniţiatoare ale proiectului Super Ligii, alături de alte cinci grupări engleze (Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham şi Manchester City).

Cele şase cluburi din Premier League au fost primele care s-au retras din acest proiect controversat, în urma criticilor puternice venite din partea suporterilor, guvernului britanic şi organismelor conducătoare ale fotbalului.

„Am fost dornici să colectăm obiecte care ne permit să păstrăm şi să povestim istoria acestui mare moment al fotbalului”, a declarat Laura Crossley, unul dintre responsabilii Muzeului Naţional al Fotbalului.

Leeds United a anunţat că intenţionează să folosească celelalte tricouri în vederea strângerii de fonduri pentru fundaţia clubului.

Leeds United v Liverpool, Premier League - 19 Apr 2021
Stuart Dallas, jucătorul lui Leeds / Foto: Profimedia

Etichete: liverpool , leeds , muzeul fotbalului

[ad_2]

Citește mai mult..