„Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său”

[ad_1]

Marcel Ciolacu, președintele PSD, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că minte când spune că, din informaţiile lui, doar Portugalia a depus până acum Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă la Bruxelles. Liderul social-democrat susține că şi Italia a depus marți planul său, pe care l-a prezentat şi în Parlament.

„Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său!!! „Din informațiile mele, până acum doar Portugalia a depus PNRR”. Fals! Iar nu sunteți pe fază și ați rămas în urmă, domnule Iohannis. Vă ajutăm noi unde să găsiți informații solide și documente europene despre ce fac alte țări în timp ce Guvernul dvs doarme în bocanci.

Italia a depus PNRR AZI, așa cum a anunțat premierul Mario Draghi. Luați și citiți, domnule Iohannis. Mai mult, acum două zile, premierul Draghi a prezentat Planul în Parlament. Așa cum se face!!!! 

Franța și Germania au prezentat azi în comun și vor depune joi, de asemenea, planurile lor la Comisia Europeană. Luați și citiți, domnule Iohannis.

Spania a aprobat planul lor și îl vor trimite, de asemenea, la Bruxelles în foarte scurt timp. Luați și citiți de la ”socialistul” Pedro Sanchez, domnule Iohannis”, a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj pe Facebook, după conferința de presă susținută marți de Klaus Iohannis.

Președintele PSD mai spune că guvernul este „incapabil”, de aceea „s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană”.

„Numai Guvernul dvs, domnule Iohannis, s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană. Chiar dvs ați promis că PNRR va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o dați la întors ca un școlar prins cu temele nefăcute.

Înțelegeți că nu puteți. Că aveți un guvern incapabil. Înțelegeți că e nevoie de consultarea mediului de afaceri, a sindicatelor și a organizațiilor neguvernamentale pentru a reuși. Înțelegeți că toate țările civilizate au prezentat acest Plan în Parlamentele naționale. Încetați să mai fiți pe contrasensul Europei!”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că, din informațiile sale, numai Portugalia a depus planul de redresare la Bruxelles.

„Din informaţiile mele, până la acest moment o singură ţară a depus planul, şi anume Portugalia, care deține şi președinția rotativă. Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregătirea planurilor naționale, lucrează în continuare la ele, împreună cu Comisia, ceea ce facem şi noi, deci suntem în ceea ce se numește „mainstream”. Ca noi sunt absolut majoritatea statelor europene. Este o procedură complicată, fiindcă niciodată până acum nu a existat o astfel de formă de finanțare şi de întocmire a unor planuri naționale de revenire dintr-o criză gravă. În acest sens, fiecare stat își pregătește un plan, Comisia, împreună cu Parlamentul, au anumite ambiții legate de Europa verde, de Europa digitală şi aceste chestiuni se negociază”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului consideră că 100% șanse ca Planul Național pentru Redresare și Reziliență, prin care României îi sunt alocate aproape 30 de miliarde de euro din banii europeni, să fie acceptat în cele din urmă de Comisia Europeană, după discuții și negocieri. Iohannis a subliniat că nu există varianta ca acest plan să fie respins și a subliniat că ministrul Cristian Ghinea nu a prezentat la Bruxelles un plan propriu, ci unul care a fost elaborat timp de mai multe luni „de două guverne și de actuala coaliție de guvernare”.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..