Medicul Valeriu Gheorghiță anunță schimbări importante în procesul de vaccinare (VIDEO)

[ad_1]

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a declarat marți, într-o conferință de presă că alegerea altui centru de vaccinare pentru rapel decât cel unde a fost făcută prima doză va fi posibilă de la sfârșitul acestei săptămâni. Șeful CNCAV a anunțat și alte schimbări importante în procesul de vaccinare din România.


In articol:


Valeriu Gheorghiţă a mai anunţat că, începând de miercuri, în centrele Pfizer va creşte, de la 84 la 96, numărul mediu de persoane imunizate în fiecare zi. „S-au făcut notificări în acest sens pentru a merge la capacitate maximă, având în vedere că în această săptămână

a fost recepţionată cea mai mare tranşă de vaccinuri de la compania Pfizer, de circa 725.000 de doze”, a precizat el, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Peste 3 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID până acum

Maratonul vaccinării, organizat și la București

Valeriu Gheorghiţă a anunţat și organizarea unui maraton al vaccinării în Bucureşti, între 7 şi 9 mai. Acesta va avea loc la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

„Am văzut cu toţii evenimentul organizat în
Timişoara, acel maraton al vaccinării, care din punctul nostru de vedere a fost un succes, tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare. Primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai. Vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, şi Biblioteca Naţională, unde vor fi organizate 10 fluxuri”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă în conferinţa de presă.

Citeste si: Bilanț coronavirus 27 aprilie. Număr uriaș de decese în România în ultimele 24 de ore

Comunicare telefonică cu centrul de vaccinare

Şeful CNCAV a mai informat că, în prima săptămână din luna mai, „foarte probabil”, va începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare pentru a facilita comunicarea.

Numărul de telefon al fiecărui centru va fi afişat în platforma de imunizare, pentru a se putea legătura direct.

Vaccinare cu Johnson & Johnson la medicii de familie

În același timp, din 4 mai începe vaccinarea la medicii de familie cu Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză. În prima etapă, circa 25 de doze vor fi distribuite pentru fiecare medic de familie.

[ad_2]

Citește mai mult..