Scandal cu temă nazistă. Al doilea om din federaţia germană, comparat cu un personaj de tristă amintire

[ad_1]

  • Liga 1: HermannstadtGaz Metan Mediaș, marți, 16:30, Digi Sport 1

  • UCL: Real MadridChelsea, marți, 22:00, Digi Sport 1

Conform ziarului Bild şi revistei Spiegel, comparaţia lui Koch cu Freisler a avut loc la şedinţa de vineri a Comitetului Executiv al DFB.

Preşedintele Fritz Keller şi-a cerut scuze că l-a comparat pe vicepreşedintle Rainer Koch cu judecătorul nazist Roland Freisler

DFB nu a comentat circumstanţele acelui incident, dar a confirmat că preşedintele Keller şi-a prezentat scuze lui Koch.

”Uneori în conflicte sunt utilizate cuvinte care nu ar trebui folosite. Mi-am cerut scuze formal lui Rainer Koch, atât direct, cât şi în scris. El a avut mărinimia de a accepta scuzele, motiv pentru care îi sunt recunoscător. În special cu privire la victimele naţional-socialismului, comparaţia a fost complet nepotrivită. Regret acest lucru foarte mult şi îmi voi alege cu mai multă înţelepciune cuvintele în viitor”, a declarat Keller.

Koch, care este şi preşedintele federaţiei de fotbal din Bavaria (BFV), susţine însă că vrea să aibă o discuţie cu Keller şi nu a acceptat scuzele, conform unui comunicat al BFV.

Koch neagă că a acceptat scuzele şefului său şi vrea o discuţie personală cu Keller

”Rainer Koch nu a acceptat scuzele până acum pentru că vrea mai întâi să regleze termenii întregii chestiuni într-o discuţie personală cu Fritz Keller”, se arată în comunicat, citat de AGERPRES.

Keller nu are de gând să demisioneze din cauza acestui incident, conform unei declaraţii făcute ziarului Bild: ”Exclud o demisie. Am făcut o greşeală, dar îmi voi încheia munca pentru care am fost fost adus la DFB şi pentru care am fost ales cu 100% din voturi”.

Conform revistei Spiegel, secretarul general al DFB, Friedrich Curtius, a transmis o plângere Comisiei de etică a federaţiei, care a declinat un comentariu pe această temă.

Roland Freisler a participat ca jurist la Conferinţa de la Wannsee, care a pus în mişcare Holocaustul. Mai târziu, el a fost numit preşedinte al Tribunalului Popular, care a pronunţat circa 2.600 de pedepse capitale între 1942 şi 1945, an în care a murit în urma unui bombardament aerian.

Etichete: dfb , fritz keller , reiner koch , roland freisler

[ad_2]

Citește mai mult..