Florin Cîțu, despre PNRR: „Este momentul să accelerăm lucrurile. Sunt sigur că vom avea un PNRR bun”

[ad_1]

Premierul României Florin Cîţu a transmis că a avut o discuție cu miniştrii, în şedinţa de miercuri a Guvernului în legătură cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Premierul i-a anunțat pe miniștrii implicați în acest proiect că este momentul ca lucrurile să accelereze.


In articol:


„Am avut o discuţie cu miniştrii referitor la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare.

Sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage toate sumele alocate României”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Premierul Florin Cîtu: „Sunt sigur că vom avea un PNRR bun, prin care vom atrage toate sumele alocate României”

De asemnenea, Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a precizat că în prezent miniștrii implicați sunt în negocieri cu Comisia Europeană privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Totodată, Klaus Iohannis preciza, marţi, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar putea fi negociat „mai repede sau mai puţin repede”, urmând să fie implementat. „Nu-i ca la examenul de Bac, unde eşti admis sau respins. Este un plan naţional, nu-i o jucărică politică”, a afirmat Președintele Iohannis.

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, conferință la Palatul Cotroceni. „Am depășit vârful acestui val epidemiologic” (LIVE VIDEO)

Tot Cristian Ghinea a mai menționat că există sute de linii de investiţie, însă autorităţile române au reușit să negocieze cu reprezentanţii Comisiei Europene,

doar pentru unele dintre acestea.

Ministrul a mai spus că valoarea proiectelor propuse de România este de 41 de miliarde de euro, în timp ce alocarea sumei este de 29 de miliarde, astfel că la unele proiecte se va renunța.

„Suntem o forţă în Uniunea Europeană şi eu mă duc să negociez, nu să dau examen la Bruxelles”, a mai adăugat Ministrul Proiectelor Europene.

Citeste si: Ce a făcut Vlad Voiculescu în cele 3 luni și jumătate de mandat la Ministerul Sănătății. Iohannis: Decizia de schimbare a fost una corectă

[ad_2]

Citește mai mult..