Impas în vaccinare? Număr foarte mare de locuri disponibile în platforma informatică

[ad_1]

Un număr foarte mare de vaccinuri au sosit în România în ultimele zile sau sunt programate să ajungă în viitorul apropiat, însă românii dau semne de „oboseală” în procesul de vaccinare.


In articol:


Nu mai puțin de 388.000 de locuri sunt disponibile în platforma informatică de programare pentru vaccinarea anti- COVID-19, a anunţat miercuri Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Cifra pare foarte mare în comparație cu listele de așteptare care au funcționat până acum, în cazul cărora oamenii așteptau în urma altor sute sau mii de doritori să se vaccineze.

Citeste si: Primar PSD, răpus de COVID-19 după ce a dat semne că își revine din boală

 Peste 388.000 de locuri disponibile în platforma informatică 

„Vă puteţi programa acum prin Call-Center: 021.414.44.25.
Peste 388.000 de locuri disponibile în platforma informatică”, au anunţat reprezentanţii CNCAV pe pagina de Facebook Rovaccinare.

Oficialii din Ministerul Sănătății le recomandă oamenilor să verifice disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare.

Verificaţi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma naţională de informare cu privire la vaccinare (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare);
Sunaţi la numărul unic 021 414 44 25 şi solicitaţi programarea în centrul ales sau intraţi pe platforma informatică, vă înscrieţi şi apoi vă programaţi în centrul ales; Asiguraţi-vă că nu aveţi simptome asociate COVID19
”, mai spun reprezentanţii CNCAV.

Citeste si: Vești bune pentru români. Alte doze de vaccin Moderna sosesc azi în țară

Câți români s-au vaccinat până acum

De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent s-au vaccinat 3.147.573 de români, dintre care 2.434.180 au primit serul Pfizer, 291.941 pe cel de la Moderna, iar 421.452 s-au vaccinat cu serul AstraZeneca.

În ultimele 24 de ore s-au vaccinat 84.647 de persoane, conform CNCAV. Cele mai multe persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer, respectiv 65.008, în timp ce altor 9.616

de persoane le-a fost administrat vaccinul anti-COVID Moderna. Cu serul de la AstraZeneca au fost vaccinate un număr de 10.023 de persoane.

Citeste si: VIDEO- Valeriu Gheorghiță vrea maneliști în campania pentru vaccinare

O nouă tranșă de vaccin anti-COVID livrată de compania Moderna- 87.600 de doze- a ajuns miercuri în România, a anunțat Comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare.România

a primit luni cea mai însemnată tranșă de vaccin de la compania Pfizer, mai precis 725.400 doze, în aceeași zi fiind livrate și peste 40.000 de doze de vaccin AstraZeneca. 

Targetul de vaccinare impus de premierul Florin Cîțu

​​Premierul Florin Cîțu este optimist că obiectivul propus ca 5 milioane de români să se vaccineze până la 1 iunie va fi atins.

El spune că în perioada următoare rata de vaccinare va crește. „Anul trecut când oamenii voiau să meargă în concedii era nevoie de un test PCR. A crescut numărul de teste voluntare”, a spus Cîțu zilele trecute, la TVR.

Cu alte cuvinte, tot mai mulți români doritori să plece în vacanță în această vară s-ar îndrepta către centrele de vaccinare.

„Avem un obiectiv important la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem din nou la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanţe, trebuie să ne vaccinăm”, a mai spus premierul.

Citeste si:  Florin Cîțu: „Suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val trei”

[ad_2]

Citește mai mult..