Șoferița care a condus 40 de kilometri pe contrasens, pe DN1, nu poate fi sancționată. Poliția verifică agenții care nu au intervenit

[ad_1]

Poliția Prahova a anunțat ieri seară că l-a identificat pe proprietarul mașinii filmate în timp ce se deplasa pe contrasens, pe DN1, de către un alt participant la trafic, informează Observatorul Prahovean. Urmează să se stabilească dacă proprietarul mașinii, un bărbat de 69 de ani, este și persoana care se afla la volan.

Poliția a mai anunțat că vor avea loc verificări la adresa agenților care nu au intervenit în urma apelurilor, însă că filmarea nu poate fi folosită pentru sancționarea persoanei aflate la volan întrucât nu a fost realizată cu mijloace omologate.

Ieri dimineață, un bărbat care mergea spre Brașov pe DN1 a filmat o mașină care se deplasa pe contrasens, pe raze județului Prahova. Potrivit martorului, la volan se afla o femeie, iar aceasta a condus pe contrasens zeci de kilometri, atingând și 130 de kilometri/oră.

În filmare se vede cum pe lânga mașina aflată pe contrasens trec alte mașini care îi semnalizează cu farurile că se află pe sensul greșit, riscul de coliziune fiind foarte ridicat având în vedere că afară era încă întuneric.

„Cu 130 km/h pe contrasens! DN1, între Bănești și Breaza”, scrie pe Facebook persoana care a postat imaginile, precizând că la volan era o femeie.

Aceeași persoană spune că a sunat la 112 și i s-a spus că mașina va fi oprită la Comarnic. „Trecând de Comarnic, am mai sunat însă o dată, au zis că îl opresc la Sinaia. Apoi la Predeal a făcut stânga spre Pârâul Rece. Rezultat 0”, adaugă aceasta, dând inclusiv numele polițistului cu care a vorbit la telefon și căruia că îi va face plângere penală pentru că „nu a făcut absolut nimic”.

Potrivit sursei citate, IPJ Prahova a transmis ieri că va cerceta modul de acțiune al polițiștilor sesizați.

”Referitor la imaginile video apărute în spațiul public ce ilustrează un autoturism care circulă pe contrasens, posibil pe direcția Câmpina spre Breaza, au fost dispuse verificări pentru identificarea conducătorului auto/conducătoarei auto și stabilirea situației de fapt. Totodată, conducerea IPJ PH a dispus verificări cu privire la modul de acțiune al polițiștilor. În funcţie de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri în consecinţă”, a anunțat IPJ Prahova.

În același timp, cu privire la filmare, poliția a transmis că aceasta nu poate fi folosită pentru sancționarea șoferului vinovat, întrucât nu este realizată cu mijloace tehnice omologate.

„În conformitate cu art. 109 din OUG nr. 195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Editor : V.M.

[ad_2]

Citește mai mult..