Când ajunge Europa la „imunitatea de turmă”. Vestea-surpriză de la șeful BioNTech

[ad_1]

Veste surprinzătoare venită de la inventatorul vaccinului anti-coronavirus, Ugur Sahin, șeful companiei germane BioNTech care a dezvoltat serul anti-COVID împreună cu gigantul farma Pfizer. El a estimat momentul în care Europa va obține imunitatea de turmă și este mai curând decât ne așteptam cu toții.


In articol:


Ugur Sahin a declarat că Europa ar putea ajunge la „imunitatea de turmă” până în iulie sau august, pe măsură ce țările din UE își intensifică programele de vaccinare.

Blocul de 27  membri UE a fost criticat pentru lansarea lentă a vaccinurilor, dar acum lucrurile stau mai bine, scrie DW.com.

Citeste si: Certificatul COVID-19 va facilita libera circulaţie în UE. Cât timp va fi valabil?

Șeful BioNTech: Este posibil să avem nevoie de doza 3 de vaccin

Europa poate obține imunitatea de grup împotriva coronavirusului în această vară, a declarat miercuri șeful companiei farmaceutice germane BioNTech, potrivit sursei citate.

„Europa va atinge imunitatea efectivului în iulie, cel târziu până în august”, a declarat reporterilor Ugur Sahin, directorul executiv al BioNTech. În timp ce pragul precis necesar pentru atingerea acestui nivel de imunizare este încă în dezbatere, experții spun că un nivel peste 70% ar perturba semnificativ transmiterea virusului în cadrul unei populații.

Citeste si: Andrei Baciu: „Când se atinge imunitatea colectivă, practic virusul nu se mai transmite ca acum”

Peste 200 de milioane de europeni, vaccinați deja

Studiile arată eficacitatea vaccinului BioNTech-Pfizer scade de la 95% la aproximativ 91% după șase luni. „În consecință, avem nevoie de o a treia doză pentru a obține din nou protecția împotriva vaccinului până la aproape 100%”, a adăugat Ugur Sahin.

El a sugerat că acest lucru trebuie administrat între 9 și 12 luni de la prima doză de vaccin.

„Ulterior, mă aștept că va fi necesar să facem un alt rapel în fiecare an sau poate la fiecare 18 luni”, a spus el. Peste 200 de milioane de oameni au primit până acum o primă doză de vaccin în Europa- 47 de milioane dintre ei în Marea Britanie.

Citeste si: Guvern: eliminarea restricţiilor şi redeschiderea economiei se face treptat. Care sunt pașii până la 1 iunie

În România, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent s-au vaccinat 3.201.106

persoane, dintre care 1.320.763 de persoane au fost vaccinate cu o doză de vaccin anti-COVID, iar 1.880.343 au primit și rapelul.

Doze administrate:        








Tip vaccin În ultimele 24 ore Din 27 decembrie 2020
Pfizer 65.789 4.070.777
Moderna 8.671 444.144
AstraZeneca 9.330 566.528
TOTAL 83.790 5.081.449


[ad_2]

Citește mai mult..