Ministrul Educaţiei: „Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus numărul scenariilor la două”


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi declarații. Oficialul a anunțat că reducerea numărului de scenarii după care vor funcţiona unităţile de învăţământ, odată cu reluarea cursurilor, este un lucru important spre normalitate.


In articol:


Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seară că reducerea numărului de scenarii după care vor funcţiona unităţile de învăţământ, odată cu reluarea cursurilor, este un pas important spre revenirea la normalitate. El a declarat că 1.731 de localităţi au rata de infectare sub 1 la mie şi totuși elevii ar putea merge fizic la şcoală.

De asemenea, 1.450 de localități au o incidență mare. Conform ministrului, doar o singură comună mai este în carantină.

Citeste si: Ministerul Educaţiei propune extinderea anului şcolar: Elevii vor avea vacanţe mai dese şi mai scurte

„Este un pas important spre revenirea la normalitate faptul că am redus munărul scenariilor la două. Practic, pragul de 1 la mie face diferenţa între scenariul verde(…)
este vorba despre 1.731 de localităţi în acest moment şi scenariul doi(…) un număr de 1.450 de localităţi, peste 1 la mie”,
a declarat, joi seară, la TVR, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele..”

Ce a transmis ministrul Educației Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a anunțat că vor merge la şcoală, indiferent de clasă şi de scenariu, toţi cei 27.750

de elevi din învăţământul special.

Citeste si: Câți elevi și câți profesori au fost infectați cu virusul Sars-Cov-2?! Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu – ministrul Educației.[Sursa foto: Facebook]

„Un lucru îmbucurător, apreciez că a existat înţelegere în cele din urmă(…) Este vorba despre elevi care au nevoie de(…) lucruri care nu pot fi asigurate în niciun caz online şi nici acasă”, a mai declarat ministrul.

Conform politicianului, în prezent în România există o singură comună care este în carantină, care va ieşi în 2 mai, deci înainte de reluarea cursurilor.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevi. Ar putea recupera cursurile în vacanța de vară

Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru reluarea anului şcolar în condiţii de siguranţă a fost semnat joi, urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Din data de 5 mai, cursurile se reiau după două scenarii, în funcţie de rata de infectare din localitate, mai exact dacă ea depăşeşte sau nu 1/1000 de locuitori.

De asemenea, va fi permisă organizarea orelor remediale cu prezenţa fizică a elevilor dacă localitatea nu este în carantină, dar şi participarea preşcolarilor/elevilor din învăţământul special, cu prezenţa fizică, la cursuri, cu aceeaşi condiţie, ca localitatea să nu fie în carantină.



Citește mai mult..