Şeful OMS, apel la oamenii din toată lumea să doneze 7 dolari pentru „o doză de vaccin destinată țărilor sărace”Oamenii din întreaga lume sunt încurajaţi să doneze 7 dolari pentru o doză de vaccin împotriva COVID-19, într-o acţiune condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu scopul de a strânge fonduri suplimentare pentru programul internaţional Covax, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la vaccinurile împotriva virusului SARS-CoV-2.

Prin campania „Go Give One”, Organizația Mondială a Sănătății va permite oricui doreşte „să joace un rol esențial în vaccinarea la nivel global, cu o donaţie simplă”, susține directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

7 dolari costă o doză de vaccin anti-Covid pentru o țară cu venituri mici

OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare şi livrare a unei doze de vaccin pentru cineva dintr-o ţară cu venituri mici, relatează Reuters, citată de Mediafax. Campania va căuta, de asemenea, să strângă fonduri de la companii.

„Cea mai bună cale de a ieşi din această pandemie este de a oferi vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi cu grupele cele mai vulnerabile”, a spus Tedros într-un comunicat.

Citește și: Peste un miliard de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în toată lumea

Această campanie anunțată de OMS este programată să se lanseze ţară cu ţară în decursul acestui an. Platformă campaniei este http://www.gogiveone.org.

Programul Covax îşi propune să asigure 2 miliarde de doze de vaccin Covid-19 pentru ţările cu venituri mici până la sfârşitul anului 2021.

Numărul infectărilor COVID-19 se aproprie de 150 de milioane la nivel global. Peste 3,14 milioane de persoane au murit de la începutul pandemiei.

Editor : A.A.Citește mai mult..