Vaccinul nostru este eficient împotriva variantei indiene. Sunt încrezător

[ad_1]

Cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, și-a exprimat încrederea că vaccinul pe care compania sa l-a dezvoltat împreună cu Pfizer funcționează împotriva variantei indiene a coronavirusului.

„Încă testăm varianta indiană, dar varianta indiană are mutații pentru care am testat deja și pentru care vaccinul nostru funcționează, așa că sunt încrezător”, a spus Ugur Sahin.

„Vaccinul este făcut inteligent și sunt convins că va rezista acestei mutații. Dacă trebuie să îl facem mai bun, o vom face, așa că nu sunt îngrijorat”, a adăugat el.

Ugur Sahin a făcut aceste afirmații în contextul în care India se află în fața unui colaps sanitar din cauza exploziei de îmbolnăviri și de decese provocate de Covid-19, iar temerile sunt tot mai mari că la această catastrofă contribuie varianta indiană a virusului.

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că varianta B.1.617 a Covid-19, identificată pentru prima dată în India, a fost depistată deja „în cel puțin 17 țări”.

Ugur Sahin: Europa va atinge imunitatea de turmă cel târziu în august

Cofondatorul BioNTech a spus, într-un interviu pentru La Repubblica, că vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea fi autorizat chiar în China „cel târziu în iunie”.

În opinia lui, Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație. 

Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranța vaccinului său asupra copiilor, a spus Sahin, care a subliniat că numai atunci când vor fi date complete se va recomanda vaccinarea în cazul lor.

În ceea ce privește durata protecției imune, Sahin a precizat că datele privind persoanele vaccinate arată că răspunsul imun scade în timp și că o a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima, și din nou periodic la 12 luni. -18 luni.

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..