Aglomerație în Vinerea Mare pe șoselele care duc spre principalele destinații turistice

[ad_1]

Pe litoral, unde de mâine se deschide sezonul estival, sunt așteptați peste 35.000 de turiști. Hotelurile și pensiunile din stațiunile din întreaga țară pot funcționa la până la 70% din capacitate.


In articol:


Pe DN1 s-au format primele blocaje. Mașinile stau minute bune pentru a trece de zona Nistorești. Coloana de mașini este lungă de câțiva kilometri. Aglomerație este și la intrarea în stațiunile montane.

Pe Autostrada Soarelui, care duce spre litoral, traficul era lejer în această dimineață, dar este de așteptat să se aglomereze din nou. Ieri seară s-a creat aglomerație la ieșirea din București.

Citeste si: Se spală rufe în Miercurea Mare, Joi Mare, Vinerea Mare şi Sâmbăta Mare? Anunţul făcut de preoţi

Citeste si: Ce nu ai voie să faci în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor?

Restricţii pe litoral de 1 Mai

Vacanța de Ziua Muncii din acest an nu va semăna cu cele de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus. Cu toate că la Vama Veche și la Mamaia se fac pregătiri intense pentru primirea turiștilor, aceștia vor trebui să respecte unele măsuri de siguranță.

În ciuda faptului că la Vama Veche incidența este sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, petrecerile de odinioară ce se încheiau în zori vor rămâne doar o amintire dragă pentru cei care obișnuiau să petreacă Ziua Muncii în

acest fel. În acest an, toată lumea va trebui să fie la cazare până la ora 22:00, iar localurile se vor închide de la ora 21:00. Totuși, patronii hotelurilor și pensiunilor de aici, la fel ca cei de pe tot litoralul, se pregătesc intens pentru a-și primi turiștii care vor profita de minivacanța de 1 Mai și de Paștele din acest an. Cu toate că nu duc lipsă de rezervări, aceștia nu vor putea funcționa la capacitate maximă, din cauza pandemiei de coronavirus.
Nici cei care vor alege stațiunea Mamaia nu vor avea noroc de mai multă distracție în acest an. Acolo, cluburile vor fi închise din cauza incidenței mari a cazurilor de COVID-19. Hotelierii speră ca temperaturile să fie bune și să poată funcționa la întreaga capacitate în lunile iulie și august, chiar și cu restricții, astfel încât să poată recupera din pierderile pe care le așteaptă în mai și iunie.

Minivacața de Paște la munte

Și la munte e forfotă în rândul hotelierilor. Aceștia s-au întrecut în oferte, astfel încât să atragă turiștii în minivacanța de 1 Mai și Paște. De exemplu, în Poiana Brașov, un hotel oferă cazare trei nopți în apartament de 3 și 4 stele, cu mic dejun inclus și masă festivă de Paște pentru cu 1400 de lei de persoană.

Un alt hotel de 4 stele, aflat în județul Brașov, oferă cazare în vile de lux pentru familii, cu jacuzzi în cameră și vedere spre lac și munte, unde pot servi și masa festivă. Prețul pentru o astfel de cazare, pentru trei nopți, pornește de la 1500 de lei de persoană. La Bran, o cazare pentru trei nopți într-o pensiune de trei stele, cu vedere spre castel, mic dejun inclus și masă festivă costă 900 de lei de persoană.

Imunizare fără progrmare pentru turiști la Constanța

Turiștii care vor veni pe litoral în perioada 30.04- 03.05 vor avea două fluxuri de vaccinare dedicate la dispoziție în centrul din Pavilionul Expozițional Constanța, unde se pot imuniza împotriva SARS-CoV-2, fără o programare prealabilă, doar în baza cărții de identitate.

[ad_2]

Citește mai mult..