Noi măsuri de relaxare în Ungaria, după trecerea pragului de 4 milioane de doze de vaccin administrate

[ad_1]

După ce procentul persoanelor vaccinate cu cel puțin o doză a trecut de 40% în Ungaria, prim-ministrul Viktor Orban a anunțat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Având în vedere că joi seara numărul de vaccinări a ajuns la 3.911.000, pragul de 4 milioane va fi depăşit cu siguranţă în cursul zilei de vineri, dând cale liberă ca noile reguli să poată intra în vigoare de sâmbătă, a spus Orban, citat de MTI.

Potrivit premierului, cel mai grav val pandemic de până acum se află în scădere iar în țară sosesc mari cantităţi de vaccinuri atât din surse occidentale, cât şi estice, astfel încât vor exista suficiente doze pentru vaccinarea tuturor celor care doresc.

„Acum depinde oameni să primească vaccinul”, a subliniat şeful guvernului la postul public de radio. „Însă pandemia nu s-a încheiat încă şi trebuie să ne purtăm responsabil”, a avertizat el.

Noi măsuri de relaxare în Ungaria

Restaurantele vor putea servi în interior clienţi cu certificate de imunitate şi se vor redeschide hotelurile, teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele, muzeele, bibliotecile şi grădinile zoologice, a precizat Orban.

Restricţiile de circulaţie vor fi valabile doar de la miezul nopţii, iar restaurantele şi magazinele vor putea funcţiona până la ora 23.00.

Orban a precizat că Ungaria va începe vaccinarea adolescenţilor de 16-18 ani după data de 10 mai, odată cu încheierea examenelor de sfârşit de an.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..