Program special de Paște pentru STB și Metrorex


De Paște, mijloacele de transport în comun vor circula după un program special. Află ce tramvai va circula în noaptea de Înviere.


In articol:


Începând cu data de 30 aprilie 2021, până pe data de 3 aprilie, vor circula toate liniile de transport public din cadrul STB care circulă într-o zi de duminică. În noaptea de Paște, vor funcționa liniile de noapte, linia expres 783, tramvaiele 1 și 10, iar pe tot parcursul nopții va circula tramvaiul 41.

Tramvaiul 41 va circula în toată noaptea de Înviere

” În perioada 30.04.2021- 03.05.2021, toate liniile de transport public ale STB SA vor funcţiona cu parcul de vehicule programat corespunzător unei zile de duminică. Totodată, în noaptea de Înviere, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte şi cele ale liniei expres 783, precum şi de tramvaiele liniilor 1 şi 10, conform programului obişnuit.
Suplimentar, STB SA va menţine în circulaţie, pe parcursul întregii nopţi, tramvaiele liniei 41”, a transmis STB, într-un comunicat de presă.

Citeste si: Obiceiuri și Tradiții în Vinerea Mare. Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă

Graficele de circulaţie pentru fiecare linie de transport sunt publicate pe site-ul STB SA, la secţiunea Trasee. Tramvaiele liniei 41 vor circula la un interval de 35 de minute, iar tramvaiele liniei 1/10 vor funcţiona după programul perioadei de noapte, a decis Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară

pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI). Totodată, Metorex a anunţat program special de sărbători. Astfel, în zilele de 30 aprilie, 1, 2 şi 3 mai 2021, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale, pe toate magistralele.

În noaptea de Înviere, de pe data de 1 mai seara, înspre 2 mai dimineața, trenurile de metrou vor circula între orele 23:00 – 1:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de 20 minute.

Citeste si: Mesaje de Paşte 2021: Urări, sms şi felicitări cu Hristos a Înviat şi Paşte Fericit!

Restricții mai bânde în noaptea de Înviere

Credincioşii sărbătoresc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Învierea Domnului. Cu ocazia sărbătoririi Paştelui, restricţiile sunt mai blânde pentru cetăţeni. Mai ales în condiţiile în care rata de incidenţă din Capitală a scăzut, luni, sub 3,5 la mie.

În noaptea de Paște, oamenii vor circula fără declaraţie. În noaptea de Înviere credincioşii pot circula între orele 22:00 şi 5:00. Desigur, este necesar să fie respectată distanţarea socială, trebuie purtată masca sanitară. Clerul va veni în întâmpinarea credincioşilor, astfel încât vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

 

 Citește mai mult..