Un bărbat din Texas a murit după ce a fost atacat de un roi de „albine ucigașe” în timp ce tundea iarbaUn bărbat din Texas a murit după ce a fost atacat de un roi de albine agresive în curtea casei sale, informează CNN.

Victima, în vârstă de 70 de ani, locuia în orașul Breckenridge și își tundea peluza când a fost atacată de un roi de albine africanizate, denumite și „albine ucigașe”.

Pomperii din Breckenridge au postat un mesaj pe Facebook în care spun că au fost chemați la fața locului luni, iar când au ajuns, alături de polițiști, au descoperit că albinele erau foarte agresive.

Bărbatul fusese înțepat de foarte multe ori și a intrat în stop cardiorespirator. Pompierii au încercat să-l resusciteze la fața locului.

„Pompierii au făcut tot ce au putut pentru a obține un rezultat pozitiv, însă au întâmpinat dificultăți, iar o persoană a murit”, se arată în mesajul lor.

Un pompier a salvat-o pe soția bărbatului atacat, renunțând la uniforma lui și îmbrăcând-o pe femeie în ea pentru a o scoate din casă în siguranță. Ulterior, ea a fost transportată la spital.

Vecinii au fost sfătuiți de poliție și pompieri să nu folosească instrumente zgomotoase în afara casei, iar un apicultor local s-a oferit să găsească stupul și să îl îndepărteze.

„Coloniile de albine africanizate sunt complet diferite, la fel și felul în care trebuie gestionate”, a spus Bobby Cahisson, director al companiei Georgia Bee Removal. „Mai ales când ai de-a face cu astfel de albine, pe care vibrația unei mașini de tuns iarba sau zgomotele puternice le pot face să devină defensive”.

Editor : V.M.Citește mai mult..