VIDEO Românii pleacă în vacanță. Cum se circulă pe drumurile spre mare și spre munte

[ad_1]

Este Vinerea Mare și mulți români au plecat deja în minivacanța de Paște și 1 Mai. Pe litoral, unde de mâine se deschide sezonul estival, sunt așteptați peste 35.000 de turiști. Hotelurile și pensiunile din stațiunile din întreaga țară pot funcționa la până la 70% din capacitate. Pe șoselele care duc spre principalele destinații turistice s-a creat din nou aglomerație.

Pe Autostrada Soarelui, care duce spre litoral, traficul era lejer în această dimineață, dar este de așteptat să se aglomereze din nou. Aseară s-a creat aglomerație la ieșirea din Capitală.

Singurul tronson de autostradă la care se mai lucrează în prezent este cel de la Cernavodă, unde traficul este deviat pe o porțiune de 4 kilometri.

Turiștii care vor să ajungă la mare pot lua și trenul. CFR a suplimentat numărul de trenuri spre Constanța. Sunt 13 perechi de trenuri care leagă Capitala de litoral în această perioadă.

În schimb, drumul spre munte e deja aglomerat. Prima coloană s-a format pe centura Ploieștiului.

Aici au venit și polițiștii de la Rutieră pentru a dirija traficul.

La fel ca aseară, se așteaptă din nou aglomerație pe Valea Prahovei. De altfel, Centrul Infotrafic al poliției a anunțat că valorile de trafic au început să se intensifice pe sensul către munte al DN 1 Ploiești – Brașov, circulându-se în coloană de la Nistorești până în centrul localității Comarnic, județul Prahova.

Polițiștii au anunțat încă de ieri că vor fi prezenți pe șosele, inclusiv cu radare.

Editor : M.B.

[ad_2]

Citește mai mult..