Alimentul-minune de pe masa de Paște. Îți curăță organismul de toxine!

[ad_1]

Nu toți românii știu că unul dintre alimentele care se află în mod tradițional pe masa de Paște este o adevărată minune pentru sănătatea noastră. Este o legumă inclusă în rândul plantelor medicinale și care are nenumărate beneficii pentru corpul nostru.


In articol:


Alimentul-minune de pe masa de Paște este ceapa verde. Este ingredientul care se combină excelent cu drobul, cu ouăle roșii sau cu friptura de Paște. Poate fi folosită foarte bine în salata de pe masa de Paște și te asigură că îți păstrezi echilibrul culinar într-o zi caracterizată de multe ori prin excese.

Citeste si: Friptură de miel. Cea mai simplă rețetă pentru masa de Paște

Ceapa verde, o minune a naturii

Ceapa verde este considerată a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curăţă organismul de toate toxinele. Pentru a-şi păstra proprietăţile minunate pe care le-a primit de la natură, ceapa trebuie consumată în stare crudă, fie că vorbim de ceapă roşie, de ceapă albă sau de ceapă galbenă, sau chiar de ceapă verde.

Ceapa verde are efect diuretic, depurativ, antialergic şi are capacitatea de a regla activitatea endocrină a organismului. În plus, ceapa verde reglează glicemia şi este recomandă diabeticilor în cure de lungă durată.

Se mai poate spune că reglează eficient activitatea renală, mai ales dacă este asociată cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideală şi pentru cei care au afecţiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.

Ceapa are proprietatea de a micşora simţitor riscul dezvoltării unui cancer la plămâni.

Care sunt beneficiile consumului de ceapă verde 

Întăreşte sistemul imunitar:  Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.

Antiinflamator:  Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice.

Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în toate bolile cronice şi în alergii, conform site-ului caplimpede.ro.

Tratează afecţiunile dermatologice:  Acneea poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile. Această combinaţie are un efect puternic în curăţarea pielii, de la interior spre exterior.

Previne cancerul:  Efectul anticancerigen are legătură cu următoarele tipuri de cancer: colon, sân, ovar, prostată, plămâni. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici, care inhibă dezvoltarea şi multiplicarea celulelor tumorale.

Scade colesterolul:  Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.

Pentru nas înfundat:  Zdrobeşte ceapa verde şi umezeşte o bucată de bumbac cu sucul obţinut, apoi o pui peste nas. Dacă nu poţi dormi, pune un mănunchi de ceapă verde lângă perna ta, te va ajuta cu siguranţă.

[ad_2]

Citește mai mult..