Atentat cu mașină-capcană în Afganistan, la o zi după începerea retragerii militarilor NATO. Cel puţin 21 de morţi şi 90 de răniţi

[ad_1]

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi 90 rănite vineri, în estul Afganistanului, într-un atac cu vehicul capcană pe care autorităţile afgane l-au atribuit talibanilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani i-a acuzat pe talibani că sunt responsabili de acest atac.

Atacul, care a avut loc la o zi după începerea retragerii soldaţilor NATO din Afganistan, s-a produs în capitala provinciei Logar (est).

Clădirea vizată a fost reşedinţa guvernatorului provinciei Logar, dar acum era utilizată ca motel. În momentul atacului, în clădire erau zeci de absolvenţi de liceu care urmau să susţină examene de admitere la facultăţi. În urma exploziei, o parte a imobilului s-a prăbuşit, potrivit Mediafax.

Atentatul intervine în contextul în care Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică urmează să retragă trupele din Afganistan. Aliaţii au decis la jumătatea lunii aprilie să înceapă retragerea contingentelor până la 1 mai. Talibanii au intensificat atacurile mortale împotriva poliţiei şi a soldaţilor afgani de la anunţarea încheierii misiunii NATO.

Editor : Monica Bonea

[ad_2]

Citește mai mult..