India înregistrează un nou record mondial de infectări cu Covid, peste 400.000 cazuri în 24 de ore

[ad_1]

India a atins un nou record mondial de infectări, sâmbătă, cu peste 400.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Circa 401.993 de noi infecţii au fost înregistrate, ridicând bilanţul total al îmbolnăvirilor în această ţară la peste 19,1 milioane. Numărul deceselor asociate COVID-19 din ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, la un bilanţ total de 211.853 de morţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cifrele reale sunt, însă, mult mai ridicate din cauza testelor insuficiente şi a unei înregistrări inexacte a cauzei decesului, spun numeroși experți.

Autorităţile indiene au relaxat restricţiile pentru majoritatea activităţilor la începutul anului, atunci când numărul de contaminări scăzuse la sub 10.000 pe zi.

Adunările religioase în masă, precum Kumbh Mela, care atrag milioane de pelerini hinduşi, precum şi adunările politice, au fost autorizate, chiar şi atunci când numărul de cazuri a început să crească puternic la sfârşitul lui martie. Astfel, doar în luna India a depistat şapte milioane de noi infecţii.

Acum spitalele din țară sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac față.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..