Test eşuat al unei rachete ruseşti de croazieră care s-a prăbuşit în ocean la câţiva metri de nava care a lansat-o

[ad_1]

O rachetă rusească de croazieră s-a prăbuşit în apă la câteva secunde după lansare, în cadrul unui test eşuat realizat de marina rusă în Pacific, informează publicaţia The Drive.

Dintr-o înregistrare video recent publicată pe reţelele sociale, se poate observa cum racheta, de tip Kalibr, începe să se rotească necontrolat imediat după lansare, după care aceasta se prăbuşeşte în apă la câţiva metri de distrugător.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Racheta continuă să ardă sub apă timp de mai multe secunde.

Deşi imaginile sunt filmate chiar de către armata rusă, ele au fost difuzate în premieră pe reţeaua socială rusească Telegram, în ceea ce pare a fi mai degrabă o scurgere de informaţii.

Data la care au fost înregistrate imaginile este incertă, deşi distrugătorul care a efectuat testul ratat a revenit recent în flota rusească din Pacific după ce a trecut prin mai multe reparaţii şi modernizări, inclusiv în ceea ce priveşte capacitatea de a lansa rachete de tip Kalibr. 

Postul TV al armatei ruse a postat pe 27 aprilie imagini ale unei lansări reuşite în cadrul unor manevre militare ale flotei Pacificului, desfăşurate în Marea Japoniei la începutul lunii aprilie. 

Kalibr (SS-N-30A, în codificarea NATO) este o rachetă de croazieră subsonică folosită de marina militară pentru lovirea ţintelor terestre. Racheta are o rază de acţiune între 1.500 şi 2.500 de kilometri. Racheta a fost folosită pentru prima oară în luptă în octombrie 2015 când flota rusă din Marea Caspică a lansat Kalibr pentru a lovi ţinte în Siria.

Editor : Mihnea Lazăr

[ad_2]

Citește mai mult..