VIDEO. Cum a fost prima seară de minivacanță în Vama Veche, fără petreceri și cu plaja pustie după ora 22:00



Zeci de mii de turiști își petrec acest weekend la mare, în minivacanța de Paște, care coincide și cu cea de 1 Mai, momentul de debut al sezonului estival. Din cauza pandemiei, petrecerile sunt interzise. În nicio stațiune, cluburile și terasele nu pot rămâne deschise după ora 22:00. Așa s-a întâmplat și aseară în Vama Veche, cunoscută pentru petrecerile care se încheiau după răsăritul soarelui.

Abia ajunși în Vama Veche, unii turiști au venit cu bagajele pe plajă. Alții, mai curajoși, au rămas în costum de baie, deși temperatura maximă a zilei a fost de 18 grade. De intrat în apă nici nu poate fi vorba.

Muzica din baruri trebuie ținută la un nivel redus. Chiar dacă sunt la malul mării, iar briza este îmbietoare, turiștii trebuie să poarte masca sanitară.

Prima seară din acest sezon la malul mării nu a semănat deloc cu cele din alți ani. Puțin după ora 22:00, plaja era goală, iar terasele închise. Polițiștii i-au îndemnat pe toți să meargă către cazare.

„Astea-s condițiile, asta se întâmplă, ne conformăm. Am petrecut toata ziua, de acuma somnic”, spune o turistă.

Andreea Dumitrescu, jurnalist Digi24: „La ora 22:40 plaja e pustie, turiștii s-au dus către cazări și de la 22:00 terasele s-au închis, poliția i-a îndemnat pe turiști să meargă către cazare, pentru că circulația e închisă.

Autoritățile din Vama Veche le transmit turiștilor că întregul sezon depinde de respectarea regulilor din acest weekend.

Editor : Monica Bonea



Citește mai mult..