Africa de Sud va interzice creşterea leilor în captivitate pentru vânătoare sau în scopuri turistice



Autorităţile guvernamentale din Africa de Sud intenţionează interzicerea creşterii de lei în captivitate pentru vânătoare sau în scopuri turistice, pentru a putea fi „mângâiaţi” de turiştii aflaţi în căutare de „experienţe autentice”, informează AFP şi BBC.

Decizia vine după publicarea unui studiu care a analizat, timp de 2 ani, această controversată metodă de creştere şi care a arătat că respectiva practică dăunează animalelor şi pune în pericol eforturile de consevare a speciilor.

„Ce spune acest studiu, referitor la creşterea în captivitate a leilor: că trebuie să oprim şi să renunţăm la încercările de domesticire a leilor prin creşterea şi menţinerea lor în captivitate”, a spus ministrul Mediului din Africa de Sud, Barbara Creecy.

„Nu vrem să creştem lei în captivitate, nu vrem să vânăm lei în captivitate, ori să mângâiem pui de lei în captivitate”, a precizat Creecy.

Oficialul sud-african a adăugat că vânătoarea de lei, organizată în cadru legal şi care reprezintă o importantă sursă de venit pentru industria turismului, va continua, totuşi.

În prezent, în Africa de Sud, 8.000 de lei se află în captivitate, comparativ cu 3.500 aflaţi în sălbăticie.

Editor : Mihnea Lazăr





Citește mai mult..