Cum s-a desfășurat slujba de Înviere organizată în Piața Sfatului din Brașov, în condiții de pandemie


În Brașov, slujba de Înviere a avut loc în Piața Sfatului, din centrul orașului, iar în imaginile surprinse se observă cum toți cei prezenți  au respectat măsurile impuse de pandemie. Autoritățile au ales acest loc pentru a le permite oamenilor să vină în număr mare la slujbă.

Autoritățile locale, împreună cu reprezentanții bisericii, au decis să organizeze slujba de Înviere în Piaţa Sfatului. Tot acolo, a fost montată o scenă și au fost amplasate puncte de distribuţie a paştilor şi a luminii în Piaţa Sfatului, astfel încât să nu se creeze aglomerări de credincioşi, notează Mediafax.

Imagini impresionante de la slujba de Înviere desfășurată în Piața Sfatului din orașul Brașov. Foto: Facebook/Allen Coliban

La eveniment au participat sute de oameni care au purtat măști de protecție și au respectat regula privind distanțarea socială. Imaginile impresionante au fost publicate pe Facebook de primarul orașului Brașov, Allen Coliban. O astfel de organizare a existat la începutul lunii aprilie, de Paștele Catolic, la Miercurea Ciuc, la ceremonia de sfinţire a bucatelor.  

Și în Capitală, dar și în celelalte orașe mari, Iași, Constanța sau Timișoara, oamenii au mers în număr mare la biserică pentru a asista la slujba de Înviere. Reprezentanții bisericilor și ai autorităților locale s-au organizat astfel încât regulile impuse de pandemie să fie respectate. La Catedrala Patriarhală din București au asistat azi-noapte în jur de 500 de credincioși, cu distanțare fizică și măști, dar încărcați cu speranță că viața va reveni în curând la normal. 

Editor : A.A.Citește mai mult..