A sosit ziua cea mare. Astăzi se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de spectacol


Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a anunțat că începând de luni, 3 mai 2021, sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti se redeschid la 30% din capacitate, după un program de la 5:00 la 21:00, în baza deciziei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a scăderii ratei de îmbolnăvire de COVID-19 sub 3 la mia de locuitori.


In articol:


Alin Stoica a dat asigurări că începând de luni, restaurantele, cafenelele, cinematografele și sălile de spectacol se vor redeschide la o capacitate de doar 30%, deoarece rata de incidență a cazurilor de coronavirus din București a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Când se vor organiza evenimente în aer liber

Totodată, prefectul capitalei a mai adăugat și faptul că în momentul în care în București, rata incidenței a cazurilor COVID-19 va fi de 1,5 la mie, va fi permisă funcționarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi.

Citeste si: Klaus Iohannis a anunțat când vom reveni la normalitate. Anunț plin de speranță, chiar de Paște

Restricțiile de circulație rămân aceleași

Din păcate, restricțiile de circulație impuse pe timpul nopții în intervalul orar 22:00- 05:00, vor rămâne în vigoare și nu se vor anula.

Sală de cinema[Sursa foto: PixaBay]

Întrebat de ce este menţinută restricţia de circulaţie între orele 22.00 şi 5 dimineaţa, prefectul Capitalei a răspuns: „Pentru că încă suntem pe o incidenţă destul de mare. Evident că venim de la o incidenţă de 7 şi acum mi se pare 2,62 o incidenţă mică, dar suntem încă în scenariul galben.

Asta înseamnă că există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce şi nu vrem să se întâmple lucrul acesta. Vrem ca lucrurile să evolueze spre bine şi să ajungem la o rată de infectare cât mai mică şi lucrul acesta se poate realiza prin menţinerea măsurilor de siguranţă sanitară şi evident prin vaccinare. Concentrarea noastră va fi în principal pe zona de vaccinare, dar vom menţine măsurile de siguranţă sanitară”.

Vezi aici documentul complet al Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

Citeste si: Vești bune pentru bucureșteni. Rata infectărilor Sars-Cov-2 a scăzut sub 3

Principalele prevederi ale hotărârii CMBSU

-Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de

cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent, este permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Se deschid cinematografele[Sursa foto: PixaBay]

– Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00 fără a depăşi 30% din capacitatea maximă.

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu excepţia desfăşurării

activităţii de comercializarea a biletelor de tip LOTO, pariuri şi lox, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

– Organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spaţiului. Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

– Este obigatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice”, arată decizia de duminică a CMBSU.

 Citește mai mult..