Dunărea Brăila devine o forță! Încă un transfer de top realizat de echipa de handbal

[ad_1]

  • Liga 1: Academica ClinceniFC Botoșani, vineri, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Chindia TârgovișteViitorul, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Jessica Quintino (30 de ani) vine la Brăila de la echipa Odense, grupare cu care a jucat în acest sezon în Liga Campionilor, ajungând până în a optimile de finală. Jessica a marcat, în acest sezon, 44 de goluri în cea mai importanta competiţie europeană.

”Viteza, siguranţa în aruncare şi foarte multă determinare, acestea sunt principalele caracteristici care o fac pe Jessica o jucătoare completă’‘, o descrie sursa amintită.

  • În ultimii cinci ani, Jessica a câştigat cu Odense două medalii de argint în Danemarca (2018 şi 2020) şi una de bronz (2019).

Componentă a naţionalei Braziliei, Jessica are în palmares mai multe medalii, printre care două aur, în 2011 şi 2015, la Jocurile Panamericane, precum şi două participări la Jocurile Olimpice, în 2012 (locul 6) şi 2016 (locul 5).

Jessica Quintino 02
Jessica Quintino a participat la două ediții ale JO cu naționala Braziliei / Foto: Profimedia

Jessica Quintino: „România are un campionat puternic”

”Sunt fericită că am ajuns la un acord cu cei din conducerea echipei Dunărea Brăila şi le mulţumesc pentru încredere. Clubul are un proiect ambiţios şi voi face tot ce ţine de mine să pot să ajut Dunărea să ajungă unde şi-a propus.

Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid? Le poți vedea pe toate în Digi Online, duminică de la 19:30!

România are un campionat puternic şi această nouă provocare nu face altceva decât să mă ambiţioneze. Sunt fericită că pot lucra cu Morten Soubak, un antrenor în care am încredere şi care cu siguranţă ne va face să muncim şi să dăm randament. Am aşteptări mari de la noul sezon şi cu siguranţă dacă vom lupta din greu vom obţine şi cele mai bune rezultate”, a declarat Jessica Quintino.

La rândul său, preşedintele clubului brăilean, George Caranica, a spus: ‘‘Jessica are multă experienţă în competiţiile europene, în acest sezon fiind a patra marcatoare a echipei în Liga Campionilor. Este o sportivă care are o viteză impresionantă şi siguranţă în braţ atunci când aruncă la poartă. Mă bucur că reuşim să aducem la Brăila jucătoare de o asemenea valoare”.

Fostul selecționer al Braziliei, antrenor la Dunărea

Dunărea Brăila le-a mai transferat pentru sezonul viitor pe jucătoarele braziliene Samara Da Silva (inter stânga), Ana Paula Rodrigues Belo (centru) şi Mayssa Pessoa (portar), precum şi pe apărătoarea suedeză Sabina Rosengren Jacobsen, iar portarul Elena Şerban şi interul stânga belarus Maria Kanaval şi-au prelungit contractele.

Noul antrenor al echipei va fi danezul Morten Soubak, fostul selecţioner al naţionalei Braziliei.

Agerpres

Etichete: brazilia , dunarea braila , jessica quintino

[ad_2]

Citește mai mult..