Captură istorică de droguri în Portul Constanța. Imagini cu cele 1,5 tone de heroină!

[ad_1]

DIICOT a anunțat, într-o conferință de presă susținută joi, cea mai mare captură de heroină făcută vreodată în România, de 1.452 de kilograme. Valoarea de piață a drogurilor capturate depășește suma de 45 de milioane de euro.


In articol:


O cantitate record de droguri, 1.452 de kilograme de heroină, a fost găsită în containere din Portul Constanţa, fiind capturată de DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate- Serviciul Antidrog.

Drogurile erau disimulate într-un container în care erau transportate diverse materiale de construcţii.

Citeste si: Povestea fabuloasă a vieții lui Ion Dichiseanu. Cum a fentat actorul moartea în mod miraculos

Din ce țară veneau drogurile

Ofițerii DIICOT au transmis, după captura uriașă din port, că pe teritoriul României, a acționat o rețea infracțională, formată din cetățeni români și străini, specializată în transportul unor importante cantități de droguri de mare risc (heroină) către țări din vestul Europei.

Drogurile, pe ruta Iran-România.  „S-a reușit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani”, au transmis oficialii DIICOT.

Citeste si: VIDEO- Descindere cu mascați la videochat. Cine erau tinerele animatoare

Operațiune-fulger după descoperirea drogurilor în portul Constanța

La data de 20 mai 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe teritoriul României, iar, în cadrul unui ordin european de anchetă, alte 5 percheziții, pe teritoriul unor state vest-europene, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internațional de droguri de

mare risc.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța, se spune în comunicatul DIICOT.

La acțiunile de pe teritoriul statelor vest-europene au participat 3 ofițeri antidrog din cadrul DCCO, iar în România a fost prezent la percheziții un analist senior din cadrul EUROPOL.

Operațiunea s-a derulat cu implicarea reprezentanților DEA din cadrul Ambasadei SUA, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime,

Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și a specialiștilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor.

Câte droguri au mai fost confiscate în România

Oficialii din Poliția Română au amintit faptul că autorităţile române au capturat, în anul 2020, peste 4 milioane de comprimate de captagon şi 1,5 tone de haşiş.  

„În cursul lunii mai, procurorii DIICOT, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate- Serviciul Antidrog, au capturat cantitatea de 1.452

de kilograme de heroină, droguri introduse în România de o grupare infracţională formată din cetăţeni români şi străini. Este cea mai mare cantitate de heroină indisponibilizată vreodată de autorităţile române şi este a doua ca dimensiune realizată la nivelul UE în ultimii ani. Drogurile, cu o înaltă puritate, au o valoare de comercializare pe piaţa neagră de peste 45 milioane euro şi au fost transportate în containere în Portul Constanţa pe cale maritimă. Heroina a fost încărcată în Iran şi avea ca destinaţie state din vestul Europei”, a declarat Oana Daniela Pâţu, procuror şef adjunct al DIICOT.

[ad_2]

Citește mai mult..