BAC 2021 – Reguli privind desfasurarea examenelor de Bacalaureat

[ad_1]

BAC 2021. În acest an, examenul de Bacalaureat se va organiza în condiții care vor fi în conformitate cu regulile de protecție sanitară împotriva COVID-19, impuse în perioada de alertă, pentru anul şcolar 2020-2021.


In articol:


BAC 2021. Potrivit, Calendarului oficial al examenului de Bacalaureat 2021 publicat de Ministerul Educaţiei, pentru prima sesiune, mai exact cea din iunie-iulie, candidații trebuie să se înscrie în perioada 31 mai- 4 iunie.


Care sunt regulile privind desfășurarea examenului de Bacalaureat 2021?

Candidații înscriși la examenul de bacalaureat 2021 vor fi repartizați în sălile de clasă, în ordine alfabetică, câte unul în bancă.

Astfel, toate sălile de examen vor avea în funcțiune camere de supraveghere video şi audio, conform Ministerului Educației.

Elevii vor avea voie să folosească doar cerneală albastră sau pastă de culoare albastră, pentru rezolvarea subiectelor de bacalaureat.
În cazul în care vor avea de efectuat scheme şi a desene, vor utiliza numai creion negru, iar hârtia care va fi folosită va fi doar cea distribuită de profesori, în sala de examen.

Citeste si: BAC 2021. Cum se calculează media finală la examenul de Bacalaureat și care este nota minimă pentru promovare

BAC 2021 – Reguli privind desfasurarea examenelor de Bacalaureat[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Barem şi subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie şi Filosofie

Potrivit Ministerului Educației, elevii NU au voie să intre în sălile de examen cu următoarele obiecte:

  • telefoane mobile,
  • căști audio,
  • mijloace electronice de calcul sau de comunicare,
  • ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete,
  • manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare,
  • notițe, însemnări, rezumate, ciorne,
  • lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Candidații care se prezintă la examenul de Bacalaureat sunt obligați să-și lase obiectele specificate mai sus în sala de depozitare propusă de comisia de bacalaureat. Cei care vor refuza acest lucru, nu vor fi primiți în sala în care se va susține examenul de Bacalaureat.

Citeste si: Cum se va desfășura examenul de Bacalaureat 2021 pentru elevii carantinați sau testați pozitiv cu COVID-19

În sălile de examen, elevii nu au voie să vorbească între ei, să copieze, să transmită materiale care

permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

Profesorii care vor face parte din comisiile de examen, vor fi aleși din alte unități de învățământ decât cele din care provin elevii. Supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent.

[ad_2]

Citește mai mult..