Fostul coordonator RAR Moldova, reținut de DNA pentru corupție. Ar fi primit mită mii de euro de la un inspector tehnic

[ad_1]

Fostul coordonator al Registrului Auto Român din zona Moldova a fost reținut pentru luare de mită. El este acuzat că a tolerat neregulile din filialele județele RAR Vaslui și Bacău, unde au fost percheziții luna trecută pentru acuzații de corupție, dar și că ar fi luat mită mii de euro.

Dragoș Mandache este acuzat de DNA de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

Procurorii au făcut cercetări într-un dosar privind activitatea a mai multor inspectori tehnici atestați R.A.R. care au pus la punct un mod de acțiune prin care să ceară și să primească bani pentru a atesta în mod nereal efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor, fără ca acestea să fie efectiv prezente.

În perioada 2019 – 2021, Dragoș Mandache ar fi pretins și primit de la un inspector tehnic de la o stație autorizată R.A.R, sumele de 12.000 euro și 10.000 lei.

În schimbul banilor, el trebuia să soluționeze într-un mod favorabil o sesizare referitoare la încălcarea reglementărilor privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor, să declare admiși la programul de reatestare ca inspector tehnic, pe respectivul inspector tehnic și o altă persoană, să desemneze o anumită persoană ca inspector tehnic și să nu sancționeze lipsa camerelor video din stația unde activa acesta.

Mandache va fi dus la instanță, vineri, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză sunt urmărite penal și alte persoane, potrivit DNA.

Procurorii anticorupție au făcut percheziții domiciliare în trei locații din Iași și Bacău, din care una la sediul unei instituții publice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..