Noi violențe între palestinieni și poliția israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

[ad_1]

Noi violenţe au avut loc vineri între palestinieni şi polițiștii israelieni în zona Esplanadei Moscheilor, situată în centrul vechi al oraşului Ierusalim. Cel puțin 15 persoane au fost rănite în urma confruntărilor, potrivit Times of Israel, citat de Mediafax.

În pofida armistiţiului dintre Israel şi Hamas, liderii organizaţiei islamiste din Fâşia Gaza le-au cerut palestinienilor din Ierusalim să participe la o nouă „zi a furiei” faţă de autorităţile israeliene.

Agenţi ai poliţiei israeliene au pătruns din nou, vineri, în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, în timp ce palestinienii participau la rugăciunea musulmană comună în Moscheea Al-Aqsa. Manifestanții au început să arunce cu pietre în polițiști, care au răspuns că grenade asurzitoare și gloanțe de cauciuc.

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în confruntările produse vineri.

Noi ciocniri între palestinieni și polițiștii israelieni. Foto: Profimedia Images

Israelul şi organizaţia islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, au ajuns la un armistiţiu, după 11 zile de confruntări militare. Acordul de încetare a confruntărilor militare a intrat în vigoare în cursul nopţii de joi spre vineri.

În Israel, bilanţul atacurilor cu rachete lansate din Fâşia Gaza în perioada 10-20 mai şi al violenţelor interetnice este de 12 morţi şi de 2.496 de răniţi, conform datelor anunţate vineri de Ministerul israelian al Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că bilanţul raidurilor aeriene israeliene este de 320 de morţi. Un oficial ONU a declarat că alte cel puţin 8.538 de persoane au fost rănite în teritoriile palestiniene Fâşia Gaza şi Cisiordania.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..