(P) Luptă pentru inima ta! Farmaciile Alphega lansează un test online de evaluare a riscului asociat bolilor cardiovasculare

[ad_1]

Știi care este riscul la care te expun bolile cardiovasculare în următorii 10 ani? Simptomatologia “tăcută” a acestor afecțiuni poate masca consecințe foarte grave pentru sănătate. Comunitatea de farmacii Alphega își dorește să crească gradul de conștientizare privind riscul de mortalitate asociat bolilor cardiovasculare și vă pune la dispoziție un test online gratuit care stabilește un astfel de parametru.

Chestionarul este un instrument dezvoltat ca parte din campania de informare și educare privind bolile cardiovasculare„Luptă pentru inima ta!”, care se desfășoară în farmaciile Alphega până la finalul lunii august.

Află care este riscul la care te expun bolile cardiovasculare

Testul este disponibil pe pagina campaniei „Luptă pentru inima ta!”. Este foarte ușor și rapid de parcurs. Acesta stabilește riscul la care sunt expuse persoanele cu boli cardiovasculare în următorii zece ani în funcție de șase factori: sex, vârstă, patologii preexistente, statut fumător, valoare tensiune arterială și colesterol total.

Chestionarul a fost dezvoltat pe baza graficului SCORE (Systematic Coronary Risk Evaluation) publicat de Societatea Europeană de Cardiologie, instrument utilizat de medicii cardiologi la nivel european pentru evaluarea pacienților.

După completarea datelor, utilizatorii vor primi rezultatul testului pe adresa de email împreună cu o serie de recomandări adaptate gradului de risc calculat: scăzut, moderat, înalt și foarte înalt. Recomandările vizează cinci arii cu implicații în prevenția și gestionarea bolilor cardiovasculare: activitatea fizică, alimentația, managementul greutății, monitorizarea tensiunii arteriale și a colesterolului.

Completarea chestionarului reprezintă un prim pas care să determine persoanele cu grad moderat și înalt de risc să se adreseze medicului cardiolog în vederea diagnosticării și managerierii afecțiunilor de tip cardiovascular.

Înțelege mai bine cum afectează COVID-19 pacienții cu boli cardiovasculare

Odată cu rezultatul la test, utilizatorii vor primi și o broșură informativă privind bolile cardiovasculare în contextul pandemiei de COVID-19, dat fiind că acești pacienți sunt mai vulnerabili în a dezvolta forme grave ale infecției cu virusul SARS-CoV-2. Materialul este realizat pentru a facilita o înțelegere mai bună a modului în care infecția afectează sistemul cardiovascular, recunoașterea manifestărilor, inventarierea măsurilor generale de protecție și sumarizarea regulilor unui stil de viață sănătos.

Despre Farmaciile Alphega

Alphega Farmacie este o comunitate de farmacii independente cu acoperire la nivel european, care a luat naştere în anul 2001, având ca scop principal creșterea calității vieții pacienților și a comunităților din care aceștia fac parte, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății la scară extinsă. Alphega Farmacie susține o comunitate de peste 7200 de farmacii în 10 tări: Cehia, Franța, Italia, Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie, Turcia, România și Portugalia.

În farmaciile Alphega nu veți primi doar medicația de care aveți nevoie, ci și acces la o gamă de servicii precum controlul greutății, controlul tensiunii arteriale, vârsta arterială, diabet zaharat, în scopul de a preveni apariția bolilor sau pentru a opri agravarea acestora. Întâlnirea cu farmacistul Alphega este o oportunitate de a învăța cum să aveți grijă mai bine de sănătatea dumneavoastră.

[ad_2]

Citește mai mult..