60% dintre profesori s-au vaccinat. Elevii ne-au dat o lecție, cei mai numeroși s-au imunizat din proprie inițiativă60% dintre profesorii din învățământ s-au vaccinat, a anunțat la Digi24, vineri seară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a apreciat numărul mare de elevi cu vârste între 16 și 18 ani care au ales din proprie inițiativă să se imunizeze. „Ne-au dat o lecție”, a afirmat el.

Ministrul a spus că, deși a început școala cu elevi fizic în clase, 40% dintre dascăli refuză să se vaccineze, iar unii fac și campanii antivaccinare.

„Am încheiat centralizarea raportărilor din toate școlile și universități. Ne-a adus un rezultat remarcabil din perspectiva vaccinării personalului din învățământ, peste 185.000 de de angajați din învățământ. 60% este procentul de vaccinare general. Iată că nu stăm așa de rău.

40% încă nu (s-au vaccinat – n.r.), unii au contraindicații medicale, alții nu doresc, ba fac și campanii antivaccinare. Cei mai mulți nu s-au concentrat pe subiect, au rezerve. Sunt convins că vom avansa, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că o lecție a venit din partea elevilor care s-au vaccinat în număr destul de mare, peste 55.000.

„Avem elevi care ne-au dat o lecție. Nu am acum ultimele date, dar zilele trecute aveam 55.000 de elevi de 16, 17, 18 ani (13.000 de elevi de 16 ani, 17.000 de elevi de 17 ani și 25.000 de elevi de 18 ani). Cei mai numeroși sunt acei elevi care s-au vaccinat din proprie inițiativa. Nu sistemul, nu ministrul Educației a stimulat acest lucru.

Personal, am primit mii de mesaje prin care sunt somat să opresc necesitatea și campania vaccinării”, a precizat ministrul.

 

Editor : Georgiana MarinaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.