Dosarul cu şină ar putea dispărea până la finalul anului, susține premierul Cițu

[ad_1]

Premierul Florin Cîţu susține că este foarte probabil ca dosarul cu şină să fie eliminat înainte de finalul anului. Cîțu a declarat sâmbătă că Ministerul Finanţelor a luat măsuri care arată că digitalizarea se poate face foarte repede și a dat și câteva exemple, între care sistemele electronice de plăți.

„Noi am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid. Nimeni nu credea anul trecut că putem să conectăm casele de marcat după ce acest proiect a stat vreo 13 ani prin sertare la Ministerul de Finanţe. Azi, avem peste 30.000 de case de marcat conectate într-o perioadă de criză. Anul trecut am făcut paşi importanţi şi vă dau câteva exemple: sistemul de popriri, acum avem sistem electronic în care dacă ai făcut o plată, celelalte se eliberează, plata taxelor prin ghişeul.ro, anul trecut am făcut ca toate taxele să se plătească prin ghişeul.ro, lucrul cu trezoreria se face la distanţă, acum nu trebuie să mai mergeţi la ANAF, identificarea pentru un cont la ANAF se face la distanţă. Se pot face lucruri peste noapte”, a declarat premierul, prezent sâmbătă la un centru de vaccinare din Capitală.

„Eu cred că putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului. Am arătat că se poate. Mă aştept de la miniştri ce am făcut anul trecut să facă şi anul acesta”, a mai spus Cîțu.

Premierul a fost întrebat cu privire la proiectul iniţiat de deputatul PNL, George Tuţă, care vizează interdicţia adresată instituţiilor publice de a le solicita cetăţenilor acte sau copii după acte emise de autorităţi publice. 

Citește și: Florin Cîțu: Rata de infectare scade, campania de vaccinare dă roade. Mai avem pregătite măsuri de relaxare

Editor : A.A.

[ad_2]

Citește mai mult..