Germania spune despre Marea Britanie că este zonă de mutaţie a variantelor coronavirusului

[ad_1]

Germanii vor clasifica duminică Marea Britanie drept zonă de mutaţie a variantelor COVID-19. Anunțul a fost făcut de Institutul de sănătate Robert Koch.


In articol:


Ca urmare a răspândirii variantei indiene a coronavirusului pe teritoriul său, Marea Britanie va fi clasificată de duminică drept zonă de mutaţie a variantelor de către Germania. Vestea a venit din partea Institutului de sănătate Robert Koch.

Citeste si: Descoperire importantă: anticorpii rezistă în organism până la 13 luni după infecția cu coronavirus

Toţi călătorii care vin din acest teritoriu vor fi supuşi unei perioade de carantină de două

săptămâni, care nu poate fi scurtată chiar dacă testul este negativ. Această recomandare de la Institutul Robert Koch va fi urmată automat de guvernul german. Începând de duminică, companiilor aeriene, autobuzelor şi trenurilor li se va permite să transporte numai cetăţeni germani sau persoane care locuiesc în Germania.

Citeste si: De ce există diferența de raportare a persoanelor decedate de COVID-19

Variantă indiană COVID-19 face ravagii

Marea Britanie este prima ţară europeană care a devenit din nou o zonă în care circulă virusul şi variantele sale. Doar unsprezece ţări din Asia, Africa şi America Latină se încadrează în prezent în această categorie de risc ridicat, potrivit Germaniei.

Citeste si: Românul vaccinat cu 3 doze de Pfizer vroia să o facă și pe-a patra! Ce a pățit după

Noua mutație a virusului Covid-19.[Sursa foto: PixaBay]

Varianta indiană a virusului B.1.617.2

este considerată deosebit de contagioasă şi a contribuit semnificativ la explozia numărului de infecţii din India în ultimele luni, relatează AFP.

Citeste si: Masca de protecție, din nou obligatorie în România? Un medic cunoscut dă peste cap tot ce știam până acum: „Purtatul măștii devine în continuare o necesitate!”

Potrivit ministrului britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, 2.967 de cazuri legate de varianta B1.617.2,,

au fost identificate până în prezent în Regatul Unit, în special în nord-vestul Angliei şi în Londra, cu 30 la sută în creştere începând de luni.

Citeste si: Peste 74.000 de doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson sosesc în țară

[ad_2]

Citește mai mult..