Imagini senzaționale cu o panteră neagră care se joacă în zăpadă, în pădurile siberiene

[ad_1]

Pantera Luna a fost salvată dintr-o grădină zoologică ambulantă, când mama sa a refuzat să o hrănească.

Pantera neagră s-a născut în captivitate, în timp ce grădina zoologică în care era mama ei se deplasa prin Siberia. La o săptămână după naștere, mama a respins-o, iar grădina zoologică nu avea posibilitatea de a îngriji un pui mic și vulnerabil.

Imagini senzaționale cu o panteră negră care se joacă în zăpadă FOTO: Instagram/ Luna_the_pantera

Echipa de la zoo a luat legătura cu actuala deținătoare al puiului, despre care se știa că este expertă în îngrijirea pisicilor sălbatice. Ea a fost de acord să preia micuța felină și a petrecut câteva săptămâni luptând să o salveze.

Puiul a fost botezat Luna când a fost evident că a depășit cu succes perioada critică, iar cea care o deține acum a transformat-o într-o vedetă pe rețelele sociale, unde au fost postate imagini care spun povestea salvării panterei și a modului în care a evoluat.

Aventurile panterei negre sunt urmărite de milioane de oameni din toată lumea.

Cea mai bună prietenă a Lunei este o cățelusă Rottweiler, Venza. Cele două au multe fotografii împreună și au fost filmate alergând și jucându-se în zăpada siberiană.

Luna este de fapt rezultatul unei încrucișări dintre două rase de leopard, unul din părinți fiind Amur – cea mai rară felină de lume, care trăiește în Siberia – ceea ce înseamnă că se simte foarte bine în zăpadă.

Actuala deținătoare a Lunei este o tânără căsătorită din Siberia, care preferă să-și păstreze anonimatul din motive de siguranță. Ea a povestit pentru Siberian Times: „De fapt, Venza a crezut că Luna este puiul ei. De îndată ce câinele a văzut pantera, a început să-i lingă blana și s-a creat între ele o legătură puternică”.

Proprietara spune că, deocamdată, locuiește în oraș și este destul de dificil să-i ofere Lunei spațiul de care are nevoie, însă în curând vor avea o locuință de vară vastă, sigură, în mijlocul naturii. Femeia a mai spus că ar fi putut să o dea mai departe pe Luna după ce aceasta și-a revenit, dar că nu mai poate să facă acest lucru, pentru că este parte din sufletul ei și preferă să facă schimbări majore în viața și obiceiurile ei.

„Am prieteni printre proprietarii de grădini zoologice, sunt gata să o ia pe Luna în orice moment. Dar aș vrea să găsesc modalitatea de a o păstra cu noi și de a-i crea condiții să fie fericită. Este mai mult decât un animal de companie salvat, este parte a inimii mele.

Editor : D.C.

[ad_2]

Citește mai mult..