Masca chirurgicală rămâne obligatorie în două orașe din țară. Ce au transmis autoritățile

[ad_1]

Chiar dacă la 1 iunie începe marea relaxare, masca de protecție rămâne obligatorie în două orașe. Autoritățile au anunțat că zonele aglomerate vor fi restrciționate în continuare chiar și în aer liber.


In articol:


Restricțiile nu încetează în România. Masca de protecție rămâne obligatorie în anumite spații libere. În piețe sau stațiile de transport în comun cetățenii nu scapă de mască. În două orașe din România aceasta este obligatorie în mai multe situații.

Citeste si: Lista locurilor în care purtarea măștii încă este obligatorie după 15 mai


Masca de protecție rămâne obligatorie

Masca de protecție rămâne obligatorie în anumite zone din Brașov și Galați. Turiștii care merg în weekend la munte, mai exact în Brașov, trebuie să aibă pregătit un set de măști de protecție. Oficialii au anunțat că masca chirurgicală este obligatorie în parcările unor obiective turistice, în căile lor de acces și în mai multe artere pietonale din cauza aglomerației. Două din locurile de pe lista autorităţilor sunt bazarul din centrul comunei şi aleea de acces către castelul Bran, cu toate că sunt în aer liber.

Masca chirurgicală rămâne obligatorie și în parcarea de sub cetatea Râşnovului, dar și în Grădina Zoologică și Piața Sfatului din Brașov. Turiștii sunt încântați de această idee. Ei au transmis că sunt de acord ca în astfel de locuri foarte aglomerate să se respecte în continuare regulile sanitare de protecție.

Citeste si: Guvernul va propune renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise neaglomerate

Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Beneficii pentru românii vaccinați. Vor avea acces la evenimente private, concerte în aer liber și la intrarea în restaurante

Nici

în Galați nu renunțăm la mască. Din dorința prefectului, populația va respecta regula în aproape toate locurile din oraș pentru a se evita creșterea numărului de infecții cu Covid-19. Oamenii care merg pe bulevardele și parcurile din oraș vor fi obligați să poarte mască.

Din data de 15 mai, măsurile au fost relaxate la nivel național. Astfel, masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise, cu unele excepții și au fost ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a declarat că pe parcursul verii vor mai exista relaxări treptate ale măsurilor de protecție. „Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Masca de protecție, din nou obligatorie în România? Un medic cunoscut dă peste cap tot ce știam până acum: „Purtatul măștii devine în continuare o necesitate!”

[ad_2]

Citește mai mult..