„Nebunul” Bielsa a pus „biciul” pe jucătorii săi! Leeds, cea mai „muncitoare” echipă din Premier League. Cifre impresionante

[ad_1]

  • Liga 2: CS Mioveni – Rapid, duminică, 13:30, Digi Sport 1

  • Finala Cupei României: AstraUniversitatea Craiova, sâmbătă, 20:30, Digi Sport 1

„El Loco” este recunoscut pentru maniera unică în care vede fotbalul. Tactica neobișnuită sau contraatacurile tăioase sunt o marcă înregistrată a lui Marcelo Bielsa. De asemenea, argentinianul pune mare preț pe angajamentul fizic arătat de jucătorii săi în timpul meciurilor.

Alergarea este un factor foarte important pentru că indică sacrificiul jucătorilor. Uneori, distanța pe care o acoperi în sprint te ajută să-ți îndeplinești obiectivul, alteori nu. Dar arată efortul pe care îl depui încercând să faci lucrurile cum trebuie„, a declarat Marcelo Bielsa, în urmă cu câteva luni, citat de The Athletic.

Leeds United, cea mai harnică echipă din Premier League, sub comanda lui Marcelo Bielsa

Înaintea ultimei etape din Premier League, jurnaliștii britanici au analizat meciurile disputate până acum și au transformat datele într-un grafic. S-au avut în vedere media sprinturilor fiecărei echipe și distanța acoperită în sprint. În timp ce restul formațiilor s-au situat undeva între 70 și 100 de sprinturi pe meci, Leeds United a ajuns la aproape 120.

În plus, distanța pe care au acoperit-o în medie jucătorii lui Marcelo Bielsa, în timpul sprinturilor, este de 2.350 de metri, iar a doua clasată în acest top, Southampton, a bifat doar 1.800 de metri. În alte cuvinte, frecvența sprinturilor celor de la Leeds este cu 30% mai mare decât oricare altă echipă din Premier League.

În clasament, Leeds United, la primul sezon în Premier League după 16 ani, se clasează pe un onorabil loc 10, după 37 de jocuri. Astfel, obiectivul clubului a fost îndeplinit, iar Marcelo Bielsa, dacă-și va prelungi contractul cu formația de pe Elland Road, va putea lupta pentru țeluri mărețe în viitor.

sprint-leeds
Grafic – sprinturi – Premier League / Foto: The Athletic

Etichete: marcelo bielsa , leeds united , sprint premier league

[ad_2]

Citește mai mult..