Pescadorul dispărut luni în Marea Neagră a fost găsit

[ad_1]

Pescadorul Sea Shark 1 scufundat luni în Marea Neagră a fost găsit sâmbătă la 10 kilometri est de grindul Chituc, la circa 21 de metri adâncime. Anchetatorii vor cerceta epava pentru a afla de ce s-a scufundat. Doi pescari sunt în continuare dați dispăruți.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au anunțat sâmbătă că „polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii și două mijloace de mobilitate navală, au desfășurat activități în vederea identificării epavei unei ambarcațiuni”, relatează Mediafax.

Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanță de aproximativ 10 kilometri est de Chituc.

În cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și distrugere sau avarierea unei nave. În perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au dus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj.

Pescadorul fusese dat dispărut luni dimineața în Marea Neagră. Conform ISU Constanța, în ambarcațiune ar fi fost cinci persoane. Conform pompierilor din Constanța, pe mal, în zona Gura Portiței, a fost găsită o persoană decedată. Aceasta făcea parte din echipajul pescadorului. Ulterior, alte două persoane decedate au fost găsite la mal, una tot în zona Gura Portiței, iar cealaltă în zona Vadu. Și acestea făceau parte din echipajul pescadorului.

Editor : Luana Pavaluca

[ad_2]

Citește mai mult..