Octavian Șovre s-a retras din arbitraj! Ratarea Euro 2020 din cauza unui gest umanitar, printre motivele deciziei

[ad_1]

  • Liga 2: U Craiova 1948 – Dunărea Călărași, duminică,18:30, Digi Sport 1

  • Serie A: Atalanta – Milan, duminică, 21:45, Digi Sport 1

Asistentul a anunțat că a decis să pună punct carierei de arbitru după meciul Astra Giurgiu – Universitatea Craiova, 2-3, din finala Cupei României, în care a făcut parte din brigada condusă de Horațiu Feșnic.

Octavian Șovre s-a retras din arbitraj

Octavian Șovre a recunoscut că unul dintre motivele care au dus la retragere este ratarea Euro 2020, unde va oficia, în schimb, brigada din care făcea parte în mod obișnuit la meciurile internaționale, alături de Ovidiu Hațegan și Sebastian Gheorghe, locul său fiind luat de Radu Ghinguleac. 

Mă încearcă sentimente de satisfacție și împlinire. Am avut 21 de sezoane în Liga 1. Vă spun sincer că motivație personală nu mai aveam. Știți foarte bine istoricul meu recent, aveam ca scop Euro 2020.

Ulterior, din cauza pandemiei s-a amânat cu un an, n-am fost selecționat. Pentru mine, este un sfârșit”, a declarat Octavian Șovre.

Înlocuirea sa din brigada lui Ovidiu Hațegan ar putea fi autograful cerut pe tunel lui Erling Haaland, în scop umanitar, după meciul Manchester City – Borussia Dortmund, gest care a apărut în spațiul public și pentru care asistentul a fost criticat de Roberto Rosetti, șeful Comisiei de Arbitri din cadrul UEFA. Deși este conștient că acel moment a contribuit la ratarea Euro 2020, Octavian Șovre a transmis că nu-l regretă.

Am solicitat și eu jucătorului Haaland un autograf, probabil a fost un cumul de factori, cu meciul de la Paris (n.r. PSG – Istanbul BB, marcat de acuzațiile de rasism aduse lui Sebastian Colțescu) și UEFA a considerat că trebuie…

Nu regret că am cerut autograful. Cum am mai spus-o, am făcut asta și anterior, asta a fost să fie. A fost un gest nobil, dar, după cum bine știți, trăim într-o lume a regulilor pe care eu trebuia să le respect”, a transmis Octavian Șovre, potrivit Prosport.

Etichete: octavian sovre , retragere octavian șovre , octavian șovre autograf

[ad_2]

Citește mai mult..