Peste 100.000 de noi doze de vaccin produs de AstraZeneca au ajuns în RomâniaO nouă tranşă de vaccin produs de compania AstraZeneca a ajuns în România. Cele 108.000 doze vor fi trimise, luni, la Institutul Cantacuzino din Capitală și distribuite centrelor regionale din toată țara, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, potrivit sursei citate.

Până în prezent, România a recepţionat 2.330.880 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie 743.956 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Editor : A.A.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.