Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă

[ad_1]

Cu toții ne amintim de savuroasa dulceață de nuci verzi, făcută de bunica, pe care o iubeam în copilărie. Află cum se prepară cea mai rapidă și gustoasă rețetă de dulceață de nuci verzi.


In articol:


Dulceata de nuci verzi este unica, delicata si un adevarat deliciu pentru tine si familia ta. In zona rurala a Moldovei exista si o traditie, unde  la nunta mirii si invitatii sunt serviti cu dulceata de nuci. Perioada in care nucile sunt bune pentru dulceata este cea din jumatatea lunii iunie pana la inceputul lunii iulie.

Citeste si: Cartofi la cuptor. Ingredientul secret care îi face delicioși

Dulceata de nuci verzi- Ingrediente:

  • 1 ½ kg nuci cantarite dupa curatare(aproximativ 250 nuci)
  • 1 ½ kg zahar
  • o lamaie intreaga
  • zeama de la trei lamai
  • 500 ml apa

Mod de preparare dulceață de nuci verzi[Sursa foto: PixaBay]

Dulceata de nuci verzi- Mod de preparare:

Pregatiti un vas cu apa rece in care adaugam o lamaie feliata. Indepartati coaja verde a nucilor pana ajungem la partea alba. Pe masura ce le curatam le introducem in vasul cu apa. Punem o farfurie peste ele ca sa nu se ridice la suprafata si le lasam asa pana a doua zi. In acest timp schimbam apa de doua, trei ori.

A doua zi vom opari nucile de 4 ori, astfel: punem un vas cu apa(aproximativ 2 litri jumatate) pe foc. Cand clocoteste, adaugam nucile si  lasam sa fiarba 1-2 minute. Inchidem focul, lasam nucile sa stea 10-15 minute in apa clocotita, apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece. Repetam operatiunea inca de trei ori.

Citeste si: Ce este rubarba şi la ce se folosește. 5 rețete delicioase din rubarba

Puneti apa si zaharul la fiert intr-o cratita cu fundul gros

pe foc mediu. Amestecati constant si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si lichidul capata consistenta unui sirop (15-20 de minute).

Nuc[Sursa foto: PixaBay]

Se adauga nucile scurse de apa si lasam dulceata sa fiarba aproximativ trei sferturi de ora sau pana se leaga. Apoi se face proba picaturii: luam cu o lingurita dulceata si o lasam sa cada pe o farfurie rece, din frigider.

Daca picaturile raman intregi, dulceata este gata. La jumatatea fierberii adaugam sucul de lamaie.

Cand este gata, punem dulceata fierbinte in borcane sterilizate, pe care le inchidem si le intoarcem cu capacul in jos. Le acoperim cu o patura si le lasam pana a doua zi sa se raceasca. Depozitam borcanele cu dulceata intr-un loc mai racoros.

 

[ad_2]

Citește mai mult..